Jadłospis - 15.04.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA OWSIANE (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml
- CHLEB MIESZANY 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- SZYNKA DROBIOWA KONSERWOWA* 50 g
- SER ŻÓŁTY 30 g
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml
- SOS BOLOŃSKI Z WARZYWAMI (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, cebula, kon. pomidorowy, mąka pszenna, olej) 200 g
- MAKARON ŚWIDERKI 200 g
- OGÓREK KISZONY TALARKI 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 12.04.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z RYŻEM (mleko 2%, ryż) 300 ml
- CHLEB MIESZANY 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- SER ŻÓŁTY 50 g
- SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW (fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka) 50 g
- SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
- GRUSZKA 1 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ ( marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 11.04.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml
- CHLEB MIESZANY 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- SZYNKA FAMILIJNA* 50 g
- JAJKO GOTOWANE 1 szt
- SZCZYPIOREK 1 Por
- PAPRYKA ŚWIEŻA 35 g
- JABŁKO 1 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA ZACIERKA NA WYWARZE JARZYNOWYM (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka, zielona pietruszka) 400 ml
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, masło) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 10.04.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml
- CHLEB MIESZANY 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- SER ŻÓŁTY 80 g
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
- SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g
- FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 09.04.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml
- ANGIELKA 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- SZYNKA KONSERWOWA 80 g
- SAŁATA MIX 5 g
- DŻEM OWOCOWY 1 szt
- MUS JABŁKOWY B/CUKRU (jabłka) 150 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml
- PULPET DROBIOWO-WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM 100/100g (kurczak, łopatka wp. jajka, mąka pszenna, bułka tarta, włoszczyzna) 100 g
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA DROBNO TARTA (marchew, seler, olej) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 08.04.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana)I 300 ml
- CHLEB MIESZANY 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- TWAROŻEK (ser biały, jogurt naturalny) 50 g
- SZYNKA DROBIOWA* 50 g
- POMIDOR 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- JABŁKO 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, brokuł, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml
- GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 250 g
- MAKARON PENNE 200 g
- BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 05.04.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
- CHLEB MIESZANY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jajka, szczypiorek, majonez) 100 g ( JAJA)
- PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
- SAŁATA MIX 10 g
- JABŁKO 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA ZACIERKA NA WYWARZE JARZYNOWYM (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka, zielona pietruszka) 400 ml (GLUTEN, JAJA, SELER )
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ B/CUKRU (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 100 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 04.04.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POMIDOROWY TWAROŻEK (ser biały, passata pomidorowa) 100 g (MLEKO)
- SZYNKA FAMILIJNA* 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- POTRAWKA Z UDŹCA KURCZAKA (udziec z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, mąka) 200 g ( GLUTEN, SELER)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
- SURÓWKA Z DWÓCH KAPUST (kapusta biała, kapusta czerwona, marchew, musztarda, olej, cukier) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 03.04.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (MLEKO)
- CHLEB MIESZANY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- PŁAT SZYNKOWY 50 g
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
- ROSZPONKA 2 g
- POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA ZALEWAJKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, barszcz biały, chrzan, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO )
- FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE (pierś z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 g (GLUTEN)
- RYŻ WIELOZIARNSTY (ryż brazowy, ryż paraboliczny) 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ Z OGÓRKIEM KISZONYM (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, olej) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 02.04.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SER BIAŁY 100 g ( MLEKO)
- DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
- KIEŁKI 2 g
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT.
- KANAPKA Z WĘDLINĄ DROBIOWĄ (chleb graham 30g, wędlina drobiowa 30g, masło 10g) 1 Por (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, brokuł, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PULPET W SOSIE (łopatka wp., jaja, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN, JAJA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g (SELER, GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|