ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Lipiec 2024 r.

Jadłospis - 31.07.2024 r.

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 m

Kolacja (Głowno_Lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 80 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • ROSZPONKA 2 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

 

Jadłospis - 30.07.2024 r.

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PULPET DROBIOWO-WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM 100/100g (kurczak, łopatka wp. jajka, mąka pszenna, bułka tarta, włoszczyzna) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA DROBNO TARTA (marchew, seler, olej) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Głowno_Podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 80 g
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 

Jadłospis - 29.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK (ser biały, jogurt naturalny) 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 60 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 250 g (GLUTEN)
  • MAKARON PEŁNOZIARNISTY 200 g (GLUTEN, JAJA)
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 26.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 80 g
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • SAŁATA MIX 10 g
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 25.07.2024 r.

Obiad (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER )
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Kolacja (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA HETMAŃSKA 100 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA 1SZT

 

Jadłospis - 24.07.2024 r.

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA ZALEWAJKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, barszcz biały, chrzan, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KASZA PĘCZAK 200 g ( GLUTEN)
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ Z OGÓRKIEM KISZONYM (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Głowno_Lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POMIDOROWY TWAROŻEK (ser biały, passata pomidorowa) 60 g ( MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 

Jadłospis - 23.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • ZIELONA PIETRUSZKA 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • ŁOPATKA DUSZONA W SOSIE (łopatka wp., mąka pszenna) 100 g (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g (SELER, GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 22.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA STAROPOLSKA* 50 g ( SOJA)
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • SZCZYPIOREK 1 Por
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • WIEPRZOWINA PO MEKSYKAŃSKU (łopatka wp., fasola czerwona, kukurydza, papryka,
    cebula, koncentrat pomidorowy, skrobia, olej) 200 g (GORCZYCA)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 19.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 100 g ( MLEKO)
  • RUKOLA 2 g
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • nektarynka 1szt.

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka)
    120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 18.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOROWY TWAROŻEK (ser biały, passata pomidorowa) 50 g ( MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SAŁATA Z JOGURTEM NATURALNYM 50/50g 1 Por (MLEKO)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 17.07.2024 r.

Obiad (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Głowno_Podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA DELIKATESOWA 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 

Jadłospis - 16.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 100 g (MLEKO)
  • SZYNKA BARTNIKA 30 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.12 szt
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, ser topiony, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • NALEŚNIKI NA SŁODKO Z SEREM BIAŁYM (ser biały, mleko 2%, mąka pszenna, jajka, cynamon) 5 szt (GLUTEN, JAJA, MLEKO )
  • SOS TRUSKAWKOWY (truskawki, jogurt naturalny) 150 ml (MLEKO)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 15.07.2024 r.

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN)
  • KASZA GRYCZANA 200 g
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g ( SELER, GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Głowno_Lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • ROSZPONKA 2 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt

 

Jadłospis - 12.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • RZODKIEWKA TARTA 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT
  • ROSZPONKA 2 g

Obiad (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ ( marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 11.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA KONSERWOWA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOROWY TWAROŻEK (ser biały, passata pomidorowa) 40 g (MLEKO)
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąkapszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • MUS JABŁKOWY (jabłka, cukier) 200 g
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • SOS WANILIOWY (jogurt naturalny, cukier waniliowy) 100 ml ( MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 10.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA BARTNIKA 30 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SZYNKA CODZIENNA* 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 09.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA FILET Z INDYKA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER TOPIONY 0,5 szt (MLEKO)
  • PAPRYKA KONSERWOWA 40 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA LODOWA 5 g
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM (brokuł, makaron, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PULPET WIEPRZOWY (łopatka wp., angielka, jajka) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 08.07.2024 r.

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • SOS BOLOŃSKI Z WARZYWAMI (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, cebula, kon. pomidorowy, mąka pszenna, olej)
    200 g (GLUTEN)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g (GLUTEN)
  • OGÓREK KISZONY 1 szt (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Głowno_Podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA KRÓLEWSKA DROBIOWA 40 g
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • RZODKIEWKA TARTA 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 

Jadłospis - 05.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z RYŻEM (mleko 2%, ryż) 300 ml (MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
  • GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA FASOLKOWA Z ZIEMNIAKAMI (fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna)
    400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 04.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA FAMILIJNA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • SZCZYPIOREK 1 Por
  • PAPRYKA ŚWIEŻA 35 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY (ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, cebula, kiełbasa, mąka pszenna)
    400 ml (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g (SELER, GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 03.07.2024 r.

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA ZALEWAJKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, barszcz biały, chrzan, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Kolacja (Głowno_Lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA Z INDYKA* 100 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • JOGURT OWOCOWY 1 szt ( MLEKO)

 

Jadłospis - 02.07.2024 r.

Obiad (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PULPET DROBIOWO-WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM 100/100g (kurczak, łopatka wp. jajka, mąka pszenna, bułka tarta, włoszczyzna)
    100 g (GLUTEN, JAJA)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • BROKUŁ GOTOWANY Z WODY (brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Głowno_Podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 80 g
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 

Jadłospis - 01.07.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK (ser biały, jogurt naturalny) 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 250 g (GLUTEN)
  • MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Pliki do pobrania

JADŁOSPIS 01.07.2024 - 14.07.2024
Plik: Jadlospis_01-14.07.2024.pdf
Rozmiar pliku: 443,25 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 15.07.2024 - 28.07.2024
Plik: JADLOSPIS_15-28.07.2024.pdf
Rozmiar pliku: 432,12 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 29.07.2024 - 31.07.2024
Plik: Jadlospis_29-31.07.pdf
Rozmiar pliku: 547,27 KB
Pobierz