ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Listopad 2024 r.

Jadłospis - 29.11.2024 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jajka, szczypiorek, majonez) 100 g ( JAJA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • SERDUSZKO PUDDING 125G 1 szt (MLEKO)

 

Jadłospis - 28.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA 50 g ( SOJA)
  • PASZTET DROBIOWY 50 g ( GLUTEN, JAJA, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • KIEŁKI 2 g
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 15 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (buraki, kapusta biała, ziemniaki, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna)
    400 ml (GLUTEN, SELER)
  • PIEROGI Z KAPUSTA I PIECZARKAMI 8 szt (GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
  • SURÓWKA Z MARCHEWKI drobnotarta (marchew, olej, cukier, sok z cytryny) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 27.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA CODZIENNA* 50 g
  • SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI 50 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 26.11.2024 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM (brokuł, makaron, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PULPET WIEPRZOWY (łopatka wp., angielka, jajka) 100 g ( GLUTEN, JAJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA GOTOWANA* 50 g
  • SER BIAŁY KRAJANKA 50 g ( MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • JOGURT OWOCOWY 1 szt ( MLEKO)

 

Jadłospis - 25.11.2024 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SOS BOLOŃSKI Z WARZYWAMI (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, cebula, kon. pomidorowy, mąka pszenna, olej)
    200 g (GLUTEN)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g ( GLUTEN)
  • SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, ogórek kiszony, marchew, jabłko, cebula, olej, cukier) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA KRÓLEWSKA DROBIOWA 50 g
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt (JAJA)
  • SŁUPKI WARZYW (papryka, ogórek zielony, marchew) 100 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • SEREK HOMOGENIZOWANY NATURALNY 150G 1 szt (MLEKO)

 

Jadłospis - 22.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z RYŻEM (mleko 2%, ryż) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASTA RYBNO-SEROWA (ryba, ser biały, zielona pietruszka) 100 g ( MLEKO)
  • SAŁATKA Z OGÓRKA KISZONEGO I PAPRYKI (ogórek kiszony, papryka konserwowa) 50 g ( GORCZYCA)
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
  • POMARAŃCZA 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • PALUSZKI RYBNE Z MINTAJA 100G 5 szt
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 21.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • SZCZYPIOREK 1 Por
  • PAPRYKA ŚWIEŻA 50 g
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZACIERKA NA WYWARZE JARZYNOWYM (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka, zielona pietruszka)
    400 ml (GLUTEN, JAJA, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, masło) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 20.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI (mleko 2%, płatki ryżowe) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER ŻÓŁTY 80 g (MLEKO)
  • SZYNKA CODZIENNA* 30 g
  • POMIDOR 100 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 19.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASZTET DROBIOWY 100 g ( GLUTEN, JAJA, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • LENIWE (kluski leniwe) 300 g ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • SOS TRUSKAWKOWY (truskawki, maślanka) 100 ml (MLEKO)
  •  KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 18.11.2024 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA )
  • GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna)
    250 g (GLUTEN, SELER)
  • MAKARON PEŁNOZIARNISTY 200 g (GLUTEN, JAJA)
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASTA RYBNO-SEROWA (ryba, ser biały, zielona pietruszka) 100 g ( MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • HERBATA 1SZT
  • SEREK WIEJSKI 1 szt ( MLEKO)

 

Jadłospis - 15.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jaja, szczypiorek) 2 szt (JAJA)
  • PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ B/CUKRU (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 14.11.2024 r.

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NITKA (marchew, seler, pietruszka, makaron nitka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z RZODKIEWKI BIAŁEJ B/CUKRU (rzodkiew biała, marchew, jogurt naturalny) 120 g (MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA HETMAŃSKA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • PASZTET DROBIOWY 70 g ( GLUTEN, JAJA, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • RUKOLA 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • JOGURT OWOCOWY 1 szt ( MLEKO)

 

Jadłospis - 13.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • MARMOLADA 100 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA ZALEWAJKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, barszcz biały, chrzan, mąka pszenna, mleko)
    400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • PIEROGI Z SOCZEWICĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 12 szt ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • CEBULA ZASMAŻANA (cebulka, olej) 50 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ Z OGÓRKIEM KISZONYM (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, olej)
    120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 12.11.2024 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN, SOJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASZTET DROBIOWY 100 g ( GLUTEN, JAJA, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g
  • GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt

 

Jadłospis - 08.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 100 g ( MLEKO)
  • RUKOLA 2 g
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • JABŁKO 1 szt

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE PO GRECKU (marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, skrobia) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 07.11.2024 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GNOCCHI 200 g (GLUTEN, JAJA, SOJA, MLEKO, GORCZYCA)
  • SOS PIECZARKOWY (pieczarki, cebula, maka pszenna, śmietana) 200 g ( GLUTEN, MLEKO)
  • SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, ogórek kiszony, marchew, jabłko, cebula, olej, cukier) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASZTET DROBIOWY 1SZT. 1 szt (GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA)
  • KIEŁKI 2 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • JOGURT OWOCOWY 1 szt ( MLEKO)

 

Jadłospis - 06.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER TOPIONY 0,5 szt ( MLEKO)
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW (fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka) 50 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • LENIWE (kluski leniwe) 300 g ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MUS BRZOSKWINIOWY (brzoskwinie w syropie) 100 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 05.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA BARTNIKA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 20 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, ser topiony, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKĄ (schab wp., śliwka, przyprawy, olej) 100 g
  • SOS DIETETYCZNY BIAŁY (wywar warzywny, mąka pszenna, zioła) 100 ml (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 04.11.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SALAMI 80 g (SOJA)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, kalafior, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Pliki do pobrania

JADŁOSPIS 01.11.2024 - 03.11.2024
Plik: Jadlospis_01-03.11.2024.pdf
Rozmiar pliku: 308,01 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 04.11.2024 - 17.11.2024
Plik: Jadlospis_04-17.11.2024.pdf
Rozmiar pliku: 423,52 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 18.11.2024 - 30.11.2024
Plik: Jadlospis_18_-_30.11.2024.pdf
Rozmiar pliku: 416,28 KB
Pobierz