ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Marzec 2024 r.

Jadłospis - 29.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB MIESZANY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 100 g (MLEKO)
  • RUKOLA 2 g
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • GRUSZKA 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 28.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY 50 g ( MLEKO)
  • SZYNKA Z INDYKA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT.
  • KANAPKA Z WĘDLINĄ WP. (chleb graham 30g, wędlina wieprzowa 30g, masło 10g) 1 Por (GLUTEN, SOJA, MLEKO)

 Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 27.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA DROBIOWA* 50 g (SOJA)
  • SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW (fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka) 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • KANAPKA Z SEREM BIAŁYM (ser biały 30g, chleb graham 30g, masło10g) 1 Por (GLUTEN, MLEKO)

 Obiad (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 26.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 100 g (MLEKO)
  • DŻEM OWOCOWY 2 szt
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, ser topiony, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g (GLUTEN, SOJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 25.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA KONSERWOWA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT.

 Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
  • GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna) 250 g (GLUTEN, SELER)
  • KASZA GRYCZANA 200 g 
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g (SELER, GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 22.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO )
  • CHLEB MIESZANY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
  • RZODKIEWKA TARTA 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ ( marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER )
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER )
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 21.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA FILET Z INDYKA 50 g
  • SER BIAŁY 50 g (MLEKO)
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • KANAPKA Z JAJKIEM (chleb graham 30g, jajko 1szt., masło 10g) 1 Por (GLUTEN, JAJA, MLEKO )

 Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (buraki, kapusta biała, ziemniaki, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM (pieczarki, ser żółty, mąka pszenna, mleko, jajka, cebula) 3 szt (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • SURÓWKA Z MARCHWI I CHRZANU (marchew, chrzan, maślanka, cukier) 120 g (MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

 

Jadłospis - 20.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana)I 300 ml ( MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASZTET 70 g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA GROCHÓWKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, groch, marchew, kiełbasa, seler, pietruszka, cebula, mąka pszenna)
    400 ml (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

 

Jadłospis - 19.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA FILET Z INDYKA 80 g
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • PAPRYKA KONSERWOWA 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA LODOWA 5 g
  • HERBATA 1SZT.
  • BUDYŃ B/CUKRU (mleko 2%, budyń waniliowy) 200 ml (GLUTEN, MLEKO)

 Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (pieczarki, marchew, seler, pietruszka, makaron, mąka pszenna, śmietana) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PULPET WIEPRZOWY (łopatka wp., angielka, jajka) 120 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • KAPUSTA BIAŁA GOTOWANA (kapusta biała, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

 

Jadłospis - 18.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA DROBIOWA KONSERWOWA* 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 40 g (MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW (fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka) 100 g

 Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • SOS BOLOŃSKI Z WARZYWAMI (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, cebula, kon. pomidorowy, mąka pszenna, olej) 200 g (GLUTEN)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

 

Jadłospis - 15.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z RYŻEM (mleko 2%, ryż) 300 ml (MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
  • MIÓD 1 szt
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
  • GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA FASOLKOWA Z ZIEMNIAKAMI (fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 14.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA FAMILIJNA* 50 g
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • SZCZYPIOREK 1 Por
  • PAPRYKA ŚWIEŻA 50 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT. 
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY (ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, cebula, kiełbasa, mąka pszenna)
    400 ml (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g (SELER, GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 13.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK (ser biały, jogurt naturalny) 100 g (MLEKO)
  • DŻEM OWOCOWY 2 szt
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • SAŁATA MIX 5 g
  • RUKOLA 2 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • GULASZ WOŁOWO-WIEPRZOWY (wołowina b/k, łopatka b/k, mąka, olej) 200 g (GLUTEN)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 12.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA KONSERWOWA 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • SAŁATA MIX 5 g
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PULPET DROBIOWO-WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM 100/100g (kurczak, łopatka wp. jajka, mąka pszenna, bułka tarta, włoszczyzna) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA DROBNO TARTA (marchew, seler, olej) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 11.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana)I 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK (ser biały, jogurt naturalny) 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA FAMILIJNA* 50 g
  • POMIDOR 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 250 g (GLUTEN)
  • MAKARON PEŁNOZIARNISTY 200 g (GLUTEN, JAJA)
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 08.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB MIESZANY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO) PASTA
  • JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jajka, szczypiorek, majonez) 100 g (JAJA) PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • GRUSZKA 1 szt
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • FILET Z RYBY GOTOWANY (filet rybny) 120 g (RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE PO GRECKU (marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, skrobia) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 07.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB MIESZANY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASZTET 100 g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA  1 szt
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • SURÓWKA Z RZODKIEWKI BIAŁEJ (rzodkiew biała, marchew, jogurt naturalny, cukier) 120 g (MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 m

 

Jadłospis - 06.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY 50 g ( SOJA)
  • MARMOLADA 100 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA ZALEWAJKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, barszcz biały, chrzan, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE (pierś z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 g (GLUTEN)
  • RYŻ WIELOZIARNSTY (ryż brazowy, ryż paraboliczny) 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ Z OGÓRKIEM KISZONYM (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 05.03.2024 r.

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA BROKUŁOWO-KALAFIOROWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SCHAB DUSZONY W SOSIE (schab wp., cebula, olej) 100 g
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g (SELER, GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 Kolacja (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN) 
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASZTET 100 g (GLUTEN, SELER, GORCZYCA)
  • ĆWIKŁA (buraki, jabłka) 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • GRUSZKA 1 szt

 

Jadłospis - 04.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB MIESZANY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA STAROPOLSKA* 50 g (SOJA)
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • SZCZYPIOREK
  • 1 Por
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ
  • PIETRUSZKĄ 50 g
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • WIEPRZOWINA PO MEKSYKAŃSKU (łopatka wp., fasola czerwona, kukurydza, papryka, cebula, koncentrat pomidorowy, skrobia, olej) 200 g (GORCZYCA)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 01.03.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 100 g (MLEKO)
  • RUKOLA 2 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Pliki do pobrania

JADŁOSPIS 01.03.2024 - 10.03.2024
Plik: JADLOSPIS_01-10.03.2024.pdf
Rozmiar pliku: 399,71 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 11.03.2024 - 24.03.2024
Plik: Jadlospis_11-24.03.2024.pdf
Rozmiar pliku: 440,44 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 25.03.2024 - 31.03.2024
Plik: Jadlospis_25-31.03.pdf
Rozmiar pliku: 595,65 KB
Pobierz