Jadłospis - 28.03.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SER BIAŁY KRAJANKA 80 g (MLEKO)
- RUKOLA 2 g
- SAŁATA MIX 5 g
- JABŁKO PARZONE 1 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- MINTAJ W PANIERCE 1 szt (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka)
120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 27.03.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA BARTNIKA 80 g (SOJA, SELER)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
- POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY W SOSIE (ćwiartka kurczaka, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna) 150 g (GLUTEN)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 26.03.2025 r.
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- LENIWE (kluski leniwe) 300 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MUS TRUSKAWKOWY (truskawki) 100 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
 |
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 80 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
- SAŁATA MIX 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
- SANDWICH WASA 1 szt
|
Jadłospis - 25.03.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 50 g (MLEKO)
- SZYNKA Z INDYKA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- HERBATA 1SZT
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- SOS DIETETYCZNY BIAŁY (wywar warzywny, mąka pszenna, zioła) 100 ml (GLUTEN)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
- BROKUŁ GOTOWANY Z WODY (brokuł) 120 g
|
Jadłospis - 24.03.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA SOPOCKA* 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA MIX 10 g
- KIEŁKI 2 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy,
mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN, SOJA)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna)
120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 21.03.2025 r.
 |
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna)
400 ml (GLUTEN, SELER)
- PALUSZKI RYBNE Z MINTAJA 100G 4 szt (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ B/CUKRU (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula,
olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
 |
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jajka, szczypiorek, majonez) 100 g (JAJA, GORCZYCA)
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
- SERDUSZKO PUDDING 125G 1 szt (MLEKO)
|
Jadłospis - 20.03.2025 r.
 |
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (buraki, kapusta biała, ziemniaki, fasola Jaś, marchew, pietruszka,
seler, cebula, mąka pszenna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g (GLUTEN, SOJA)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- SURÓWKA Z MARCHEWKI drobnotarta (marchew, olej, cukier, sok z cytryny) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
 |
Kolacja (Dieta lekkostrawna):
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA FAMILIJNA* 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- DŻEM OWOCOWY 1 szt
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- RUKOLA 2 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
- JOGURT OWOCOWY 1 szt (MLEKO)
|
Jadłospis - 19.03.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA CODZIENNA* 50 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy,
mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g (SELER, GORCZYCA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA COLESLAW B/CUKRU (kapusta biała, marchew, cebula, jogurt naturalny, chrzan)
120 g (JAJA, MLEKO, GORCZYCA, SO2)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 18.03.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA WŁOSKA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SER TOPIONY 0,5 szt ( MLEKO)
- PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
- SAŁATA LODOWA 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM (brokuł, makaron, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna,
mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 17.03.2025 r.
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna)
250 g (GLUTEN, SELER)
- MAKARON ŚWIDERKI 200 g (GLUTEN)
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
 |
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA KRÓLEWSKA DROBIOWA 50 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- PASZTET DROBIOWY 50 g (GLUTEN, JAJA, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW Z OGÓRKIEM KISZONYM (ogórek kiszony, fasola czerwona, groszek zielony,
ciecierzyca, zielona pietruszka) 50 g (GORCZYCA)
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
- WAFELEK KAKAOWY 1 szt (GLUTEN, MLEKO)
|