ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Marzec 2025 r.

Jadłospis - 31.03.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy)
    150 g (GLUTEN, SOJA)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 50 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • RUKOLA 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • JOGURT NATURALNY 150 g (MLEKO)

 

Jadłospis - 28.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY KRAJANKA 80 g (MLEKO)
  • RUKOLA 2 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • MINTAJ W PANIERCE 1 szt (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka)
    120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 27.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA BARTNIKA 80 g (SOJA, SELER)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY W SOSIE (ćwiartka kurczaka, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna) 150 g (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 26.03.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • LENIWE (kluski leniwe) 300 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MUS TRUSKAWKOWY (truskawki) 100 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 80 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • SANDWICH WASA 1 szt

 

Jadłospis - 25.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA Z INDYKA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS DIETETYCZNY BIAŁY (wywar warzywny, mąka pszenna, zioła) 100 ml (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
  • BROKUŁ GOTOWANY Z WODY (brokuł) 120 g

 

Jadłospis - 24.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA SOPOCKA* 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy,
    mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN, SOJA)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna)
    120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 21.03.2025 r.

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna)
    400 ml (GLUTEN, SELER)
  • PALUSZKI RYBNE Z MINTAJA 100G 4 szt (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ B/CUKRU (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula,
    olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jajka, szczypiorek, majonez) 100 g (JAJA, GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • SERDUSZKO PUDDING 125G 1 szt (MLEKO)

 

Jadłospis - 20.03.2025 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (buraki, kapusta biała, ziemniaki, fasola Jaś, marchew, pietruszka,
    seler, cebula, mąka pszenna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g (GLUTEN, SOJA)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • SURÓWKA Z MARCHEWKI drobnotarta (marchew, olej, cukier, sok z cytryny) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA FAMILIJNA* 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • RUKOLA 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • JOGURT OWOCOWY 1 szt (MLEKO)

 

Jadłospis - 19.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA CODZIENNA* 50 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy,
    mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g (SELER, GORCZYCA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA COLESLAW B/CUKRU (kapusta biała, marchew, cebula, jogurt naturalny, chrzan)
    120 g (JAJA, MLEKO, GORCZYCA, SO2)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 18.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA WŁOSKA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER TOPIONY 0,5 szt ( MLEKO)
  • PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
  • SAŁATA LODOWA 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM (brokuł, makaron, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna,
    mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 17.03.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna)
    250 g (GLUTEN, SELER)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g (GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA KRÓLEWSKA DROBIOWA 50 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • PASZTET DROBIOWY 50 g (GLUTEN, JAJA, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW Z OGÓRKIEM KISZONYM (ogórek kiszony, fasola czerwona, groszek zielony,
    ciecierzyca, zielona pietruszka) 50 g (GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • WAFELEK KAKAOWY 1 szt (GLUTEN, MLEKO)

 

Jadłospis - 14.03.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • MINTAJ W CIEŚCIE 100g 1 szt (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jajka, szczypiorek, majonez) 100 g (JAJA, GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • JOGURT OWOCOWY 1 szt (MLEKO)

 

Jadłospis - 13.03.2025 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY (ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, cebula,
    kiełbasa, mąka pszenna) 400 ml (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g (SELER, GORCZYCA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, ogórek kiszony, marchew, jabłko, cebula, olej, cukier)
    120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 130 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA MIODOWA 100 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • KIEŁKI 2 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • JOGURT NATURALNY 150 g (MLEKO)

 

Jadłospis - 12.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI (mleko 2%, płatki ryżowe) 300 ml (MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA CODZIENNA* 80 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • SAŁATA MIX 10 g
  • RUKOLA 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA ZALEWAJKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, barszcz biały, chrzan, mąka pszenna, mleko, cebula)
    400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO, SO2)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g (SOJA)
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 11.03.2025 r.

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KOTLET MIELONY (łopatka wp., cebula, jajka, bułka tarta, maka pszenna, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA DROBNO TARTA (marchew, seler, olej) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 80 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • CIASTKA Belvita 50g 1 Por (GLUTEN)

 

Jadłospis - 10.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana)I 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 10 g
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna)
    200 g (GLUTEN, SELER)
  • MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 07.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jaja, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
  • PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 20 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • MINTAJ W CIEŚCIE 100g 1 szt (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE PO GRECKU (marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, skrobia) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 06.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SZYNKA FAMILIJNA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX ZE SŁONECZNIKIEM (mix sałat, słonecznik, olej) 20 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NITKA (marchew, seler, pietruszka, makaron nitka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g (SELER, GORCZYCA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z RZODKIEWKI BIAŁEJ drobno tarta (rzodkiew biała, marchew, jogurt naturalny, cukier) 120 g (MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 05.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jajka, szczypiorek, majonez) 100 g (JAJA, GORCZYCA)
  • SŁUPKI WARZYW (ogórek zielony, papryka, seler naciowy) obrany warzywa 50 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • MANDARYNKA 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MARCHWIOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • MUS JABŁKOWO TRUSKAWKOWY (jabłka, truskawki) 250 g
  • SOS WANILIOWY (maślanka, cukier waniliowy) 150 ml (MLEKO)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 04.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
  • MIÓD 1 szt
  • SAŁATA MIX 10 g
  • ZIELONA PIETRUSZKA 1 Por
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KARCZEK PIECZONY W SOSIE WŁASNYM (karczek b/k wp., cebula, mąka pszenna, 100 g ( GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 03.03.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt (JAJA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna)
    200 g (GLUTEN, SELER)
  • KASZA KUSKUS PERŁOWY 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Pliki do pobrania

JADŁOSPIS 01.03.2025 - 09.03.2025
Plik: Jadlospis_01-09.03.2025.pdf
Rozmiar pliku: 388,6 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 10.03.2025 - 23.03.2025
Plik: Jadlospis_10-23.03.2025.pdf
Rozmiar pliku: 449,29 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 24.03.2025 - 31.03.2025
Plik: Jadlospis_24.03_-_31.03.2025.pdf
Rozmiar pliku: 377,1 KB
Pobierz