Jadłospis - 14.10.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA STAROPOLSKA* 50 g ( SOJA)
- JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
- SAŁATA MIX 10 g
- SZCZYPIOREK 2 g
- RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
- HERBATA 1SZT
|
|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 11.10.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 100 g ( MLEKO)
- RUKOLA 2 g
- RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ
- PIETRUSZKĄ 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- śliwki 2 szt.
|
|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- WARZYWA GOTOWANE PO GRECKU (marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, skrobia) 120 g (SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 10.10.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SZYNKA BARTNIKA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
- POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ B/CUKRU (kapusta pekińska, ogórek kiszony, marchew, jabłko, cebula, olej)
120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 09.10.2024 r.
|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- LENIWE (kluski leniwe) 300 g ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MUS BRZOSKWINIOWY (brzoskwinie w syropie) 100 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
|
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA DELIKATESOWA 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 08.10.2024 r.
|
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, ser topiony, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE (pierś z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
|
Kolacja (Dieta lekkostrawna):
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA GOTOWANA* 50 g
- PASZTET DROBIOWY 100 g ( GLUTEN, SELER, GORCZYCA)
- SAŁATA MIX 10 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 20 g
|
Jadłospis - 07.10.2024 r.
|
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA )
- GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN)
- KASZA GRYCZANA 200 g
- SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g ( SELER, GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
|
Kolacja (Dieta lekkostrawna):
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
- ROSZPONKA 2 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- JABŁKO PARZONE 1 szt
|
Jadłospis - 04.10.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- PASTA RYBNO-SEROWA (ryba, ser biały, zielona pietruszka) 100 g ( MLEKO)
- SAŁATA MIX 5 g
- ROSZPONKA 2 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 03.10.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA KONSERWOWA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- PASZTET DROBIOWY 70 g ( GLUTEN, SELER, GORCZYCA)
- OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
- SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 15 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (buraki, kapusta biała, ziemniaki, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna)
400 ml (GLUTEN, SELER)
- NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM (pieczarki, ser żółty, mąka pszenna, mleko, jajka, cebula) 3 szt (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- SURÓWKA Z MARCHWI I CHRZANU B/CUKRU (marchew, chrzan, maślanka) 120 g (MLEKO)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 02.10.2024 r.
|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
|
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 120 g ( MLEKO)
- SAŁATA MIX 5 g
- RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 01.10.2024 r.
|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM (brokuł, makaron, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PULPET WIEPRZOWY (łopatka wp., angielka, jajka) 100 g ( GLUTEN, JAJA)
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
|
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA GOTOWANA* 50 g
- SER BIAŁY KRAJANKA 50 g ( MLEKO)
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
- KIEŁKI 2 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|