ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Październik 2024 r.

Jadłospis - 21.10.2024 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana)I 300 ml ( MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK (ser biały, jogurt naturalny) 100 g (MLEKO)
  • SZYNKA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • ZIELONA PIETRUSZKA 1 Por
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 15 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 250 g (GLUTEN)
  • MAKARON PEŁNOZIARNISTY 200 g (GLUTEN, JAJA)
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 18.10.2024 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE PO GRECKU (marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, skrobia) 120 g ( SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM (ser biały, jogurt naturalny, szczypiorek) 100 g (MLEKO)
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • WAFELKI B/CUKRU 50 g

 

Jadłospis - 17.10.2024 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA HETMAŃSKA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • PASZTET DROBIOWY 70 g ( GLUTEN, SELER, GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • RUKOLA 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • JOGURT OWOCOWY 1 szt ( MLEKO)

 

Jadłospis - 16.10.2024 r.

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA ZALEWAJKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, barszcz biały, chrzan, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KASZA PĘCZAK 200 g ( GLUTEN)
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ Z OGÓRKIEM KISZONYM (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POMIDOROWY TWAROŻEK (ser biały, passata pomidorowa) 60 g ( MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • SERDUSZKO PUDDING 125G 1 szt (MLEKO)

 

Jadłospis - 15.10.2024 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN, SOJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASZTET DROBIOWY 100 g ( GLUTEN, SELER, GORCZYCA)
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • GRUSZKA 1 szt

 

Jadłospis - 14.10.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA STAROPOLSKA* 50 g ( SOJA)
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • SZCZYPIOREK 2 g
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • HERBATA 1SZT 

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 11.10.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 100 g ( MLEKO)
  • RUKOLA 2 g
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ
  • PIETRUSZKĄ 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • śliwki 2 szt.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE PO GRECKU (marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, skrobia) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 10.10.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SZYNKA BARTNIKA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ B/CUKRU (kapusta pekińska, ogórek kiszony, marchew, jabłko, cebula, olej)
    120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 09.10.2024 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • LENIWE (kluski leniwe) 300 g ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MUS BRZOSKWINIOWY (brzoskwinie w syropie) 100 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA DELIKATESOWA 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 

Jadłospis - 08.10.2024 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, ser topiony, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE (pierś z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA GOTOWANA* 50 g
  • PASZTET DROBIOWY 100 g ( GLUTEN, SELER, GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 20 g

 

Jadłospis - 07.10.2024 r.

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA )
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN)
  • KASZA GRYCZANA 200 g
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g ( SELER, GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • ROSZPONKA 2 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • JABŁKO PARZONE 1 szt

 

Jadłospis - 04.10.2024 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASTA RYBNO-SEROWA (ryba, ser biały, zielona pietruszka) 100 g ( MLEKO)
  • SAŁATA MIX 5 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 03.10.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA KONSERWOWA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • PASZTET DROBIOWY 70 g ( GLUTEN, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 15 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (buraki, kapusta biała, ziemniaki, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna)
    400 ml (GLUTEN, SELER)
  • NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM (pieczarki, ser żółty, mąka pszenna, mleko, jajka, cebula) 3 szt (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • SURÓWKA Z MARCHWI I CHRZANU B/CUKRU (marchew, chrzan, maślanka) 120 g (MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 02.10.2024 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 120 g ( MLEKO)
  • SAŁATA MIX 5 g
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 

Jadłospis - 01.10.2024 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM (brokuł, makaron, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PULPET WIEPRZOWY (łopatka wp., angielka, jajka) 100 g ( GLUTEN, JAJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA GOTOWANA* 50 g
  • SER BIAŁY KRAJANKA 50 g ( MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Pliki do pobrania

JADŁOSPIS 01.10.2024 - 06.10.2024
Plik: Jadlospisy_01-06.10.2024.pdf
Rozmiar pliku: 343,16 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 07.10.2024 - 20.10.2024
Plik: Jadlospis_07-20.10.2024.pdf
Rozmiar pliku: 422,15 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 21.10.2024 - 31.10.2024
Plik: Jadlospis_21-31.10.2024.pdf
Rozmiar pliku: 394,23 KB
Pobierz