ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Październik 2025 r.

Jadłospis - 29.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA HETMAŃSKA (wp, grubo rozdrobniony, formowany, parzony, niewędzony, w osłonce niejadalnej) 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • MIÓD 1 szt
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • SZPINAK BABY 4 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g (SELER, GORCZYCA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY PRZETARTE 200 g
  • SURÓWKA COLESLAW (kapusta biała, marchew, cebula, jogurt naturalny, chrzan, cukier) 120 g (JAJA, MLEKO, GORCZYCA, SO2)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 28.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI (mleko 2%, płatki ryżowe) 300 ml (MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA PROSCIUTTO COTTO (szynka wieprzowa gotowana) 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • SAŁATA LODOWA 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (pieczarki, marchew, seler, pietruszka, makaron, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • LECZO Z KIEŁBASĄ (kiełbasa, cukinia, paprka, cebula, kon, pomidorowy, mąka pszenna, olej)
    350 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • BUŁKA ZWYKŁA 1 szt ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 27.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANE (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SALAMI (kiełbasa wp-woł., drobno rozdrobniona, dojrzewająca, wędzxona, parzona) 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY 30 g ( MLEKO)
  • POMIDOR 60 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 150 g (GLUTEN, SOJA)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g ( GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 24.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z RYŻEM (mleko 2%, ryż) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt (JAJA)
  • SAŁATKA Z OGÓRKA KISZONEGO I PAPRYKI (ogórek kiszony, papryka konserwowa) 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY PRZETARTE 200 g
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 23.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • PASTA Z CIECIERZYCY Z SUSZONYMI POMIDORAMI 80 g (SELER, SO2)
  • SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA ZACIERKA NA WYWARZE JARZYNOWYM (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka, zielona pietruszka)
    400 ml (GLUTEN, JAJA, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 22.10.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANY UDZIEC (udziec z kurczaka b/k b/skóry, przyprawy) 100 g
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały półtłusty, jogurt naturalny 2%, zioła) 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA Z PIERSIĄ INDYCZĄ (z indyka i kurczaka grub rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej)
    50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • SAŁATA MIX ZE SŁONECZNIKIEM (mix sałat, słonecznik) 20 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • PALUSZKI Z SEZAMEM 70G 1 szt (GLUTEN, SEZAM)

 

Jadłospis - 21.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • PASTA Z TUŃCZYKA (tuńczyk, ser biały, zielona pietruszka) 100 g (RYBA, MLEKO)
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • GRUSZKA 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła, mąka pszenna) 100 ml ( GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY PRZETARTE 200 g
  • BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 20.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana)I 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 80 g (MLEKO)
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 10 g
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • ŚLIWKA 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SER BIAŁY DO MAKARONU (ser biały półtłusty) 100 g (MLEKO)
  • MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
  • SOS TRUSKAWKOWY (truskawki, maślanka) 100 ml (MLEKO)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 17.10.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 20 g
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
  • MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ B/CUKRU (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 16.10.2025 r.

 Obiad (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NITKA (marchew, seler, pietruszka, makaron nitka, koncentrat pomidorowy,
    mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 Kolacja (Dieta Podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA HETMAŃSKA (wp, grubo rozdrobniony, formowany, parzony, niewędzony, w osłonce niejadalnej)
    80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • RUKOLA 4 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • JOGURT OWOCOWY 1 szt ( MLEKO)

 

Jadłospis - 15.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA W SIATCE (wp. parzona, wędzona, w siatce niejadalnej) 80 g (GLUTEN, SOJA)
  • SŁUPKI WARZYW (ogórek zielony, papryka, seler naciowy) obrany warzywa 60 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • GRUSZKA 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MARCHWIOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g (SOJA)
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 14.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY 100 g (MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI
  • OBRANY 60 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PIECZONY KOTLET DROBIOWY (mięso drobiowe mielone, jajka kl.M, przyprawy) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY PRZETARTE 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 13.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA (wp. parzony, wędzony, w osłonce niejadalnej) 50 g (GLUTEN, SOJA)
  • JAJKO GOTOWANE klasy M 1 szt (JAJA) SAŁATA MIX 10 g
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • HERBATA 1SZT

 Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • MUS JABŁKOWO TRUSKAWKOWY (jabłka, truskawki) 200 g
  • RYŻ BIAŁY 200 g SOS
  • WANILIOWY (maślanka, cukier waniliowy) 150 ml (MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 m

Jadłospis - 10.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jajka, szczypiorek, majonez) 100 g (JAJA, GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX ZE SŁONECZNIKIEM (mix sałat, słonecznik) 15 g
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • RUKOLA 4 g
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY PRZETARTE 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka)
    120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 09.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały półtłusty, jogurt naturalny 2%, zioła) 150 g (MLEKO)
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g (SELER, GORCZYCA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY PRZETARTE 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ B/CUKRU (kapusta pekińska, ogórek kiszony, marchew, jabłko, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 08.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt (JAJA)
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 100 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANY UDZIEC (udziec z kurczaka b/k b/skóry, przyprawy) 100 g
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
  • RYŻ BIAŁY 200 g
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 07.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • PASTA Z TUŃCZYKA (tuńczyk, ser biały, zielona pietruszka) 100 g (RYBA, MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 60 g
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT.

 Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS KOPERKOWY (wywar warzywny, mąka pszenna, koperek) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 06.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA SOPOCKA (wędzonka wp., wędzona, parzona) 60 g (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER)
  • SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy)
    200 g (GLUTEN, SOJA)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 03.10.2025 r.

 Obiad (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJDROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka)
    120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 Kolacja (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY 100 g ( MLEKO)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • POMIDOR 60 g
  • KIEŁKI 2 g
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 100 g

 

Jadłospis - 02.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA (wp. parzony, wędzony, w osłonce niejadalnej) 80 g (GLUTEN, SOJA)
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SOS MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna) 200 g (GLUTEN, SELER)
  • RYŻ BIAŁY 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 01.10.2025 r.

 Śniadanie (Dieta Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA HETMAŃSKA (wp, grubo rozdrobniony, formowany, parzony, niewędzony, w osłonce niejadalnej) 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 50 g (MLEKO)
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 60 g
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 Obiad (Dieta Lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Pliki do pobrania

JADŁOSPIS 01.10.2025 - 05.10.2025
Plik: Jadlospis_01_-_05.10.pdf
Rozmiar pliku: 340,44 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 06.10.2025 - 19.10.2025
Plik: Jadlospis_06_-_19.10.2025r..pdf
Rozmiar pliku: 461,71 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 20.10.2025 - 31.10.2025
Plik: Jadlospis_20.10_-_31.10.pdf
Rozmiar pliku: 425,41 KB
Pobierz