ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Wrzesień 2024 r.

Jadłospis - 30.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKA OWSIANE (mleko 2%, płatki owsiane)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA DELIKATESOWA 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąkapszenna, mleko)
    400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna)
    250 g (GLUTEN, SELER)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g ( GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 27.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASTA RYBNO-SEROWA (ryba, ser biały, zielona pietruszka) 100 g ( MLEKO)
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
  • SAŁATKA Z OGÓRKA KISZONEGO I PAPRYKI (ogórek kiszony, papryka konserwowa) 50 g ( GORCZYCA)
  • POMARAŃCZA 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • KANAPKA Z SEREM BIAŁYM (ser biały 30g, chleb graham 30g, masło10g) 1 Por (GLUTEN, MLEKO)

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 26.09.2024 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY (ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, cebula, kiełbasa, mąka pszenna)
    400 ml (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • MIZERIA (ogórek zielony, maślanka) 120 g (MLEKO)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 130 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA GOTOWANA* 80 g
  • KIEŁKI 2 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • SEREK WIEJSKI 1 szt ( MLEKO)

 

Jadłospis - 25.09.2024 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POMIDOROWY TWAROŻEK (ser biały, passata pomidorowa) 100 g ( MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI 100 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • PALUSZKI Z SEZAMEM 70G 1 szt (GLUTEN, SEZAM)

 

Jadłospis - 24.09.2024 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • PULPET DROBIOWO-WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM 100/100g (kurczak, łopatka wp. jajka, mąka pszenna, bułka tarta, włoszczyzna)
    100 g ( GLUTEN, JAJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA DROBNO TARTA (marchew, seler, olej) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 80 g
  • PAPRYKA ŚWIEŻA 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT.
  • SEREK HOMOGENIZOWANY NATURALNY 150G 1 szt (MLEKO)

 

Jadłospis - 23.09.2024 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 250 g (GLUTEN)
  • MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASTA MIĘSNO-JARZYNOWA (łopatka wp., marchew, pietruszka, zielona pietruszka, koncentrat pomidorowy) 100 g
  • POMIDOR 50 g
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • SEREK WIEJSKI 1 szt ( MLEKO)

 

Jadłospis - 20.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jaja, szczypiorek) 2 szt (JAJA)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 19.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • RYŻ WIELOZIARNSTY (ryż brazowy, ryżparaboliczny) 200 g
  • SURÓWKA Z RZODKIEWKI BIAŁEJ B/CUKRU (rzodkiew biała, marchew, jogurt naturalny) 120 g (MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 18.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 80 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MARCHWIOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 17.09.2024 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN, SOJA)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda)
    120 g ( SELER, GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASZTET DROBIOWY 1SZT. 1 szt (GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA )
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt

 

Jadłospis - 16.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA STAROPOLSKA* 50 g ( SOJA)
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • SZCZYPIOREK 2 g
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • HERBATA 1SZT. 
  • SAŁATKA ŚRÓDZIEMNOMORSKA (mix sałat, oliwki, ogórek zielony) 100 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 13.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 100 g ( MLEKO)
  • RUKOLA 2 g
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • śliwki 2 szt.

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka)
    120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 12.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • SZYNKA BARTNIKA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • KURCZAK GOTOWANY W SOSIE (ćwiartka kurczaka, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna) 150 g (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SAŁATA Z JOGURTEM NATURALNYM 50/50g 1 Por (MLEKO)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 11.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA DROBIOWA* 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW (fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka) 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • KANAPKA Z WĘDLINĄ WP. (chleb graham 30g, wędlina wieprzowa 30g, masło 10g)
    1 Por (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER, GORCZYCA)

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • LENIWE (kluski leniwe) 300 g ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MUS BRZOSKWINIOWY (brzoskwinie w syropie) 100 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 10.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA BARTNIKA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA 1SZT.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE (pierś z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)

 

Jadłospis - 09.09.2024 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA )
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN)
  • KASZA GRYCZANA 200 g
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g ( SELER, GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • ROSZPONKA 2 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • JABŁKO PARZONE 1 szt

 

Jadłospis - 06.09.2024 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ ( marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK (ser biały, jogurt naturalny) 100 g (MLEKO)
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 20 g
  • JOGURT OWOCOWY 1 szt ( MLEKO)

 

Jadłospis - 05.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA KONSERWOWA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOROWY TWAROŻEK (ser biały, passata pomidorowa) 60 g (MLEKO)
  • KIEŁKI 2 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (buraki, kapusta biała, ziemniaki, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna)
    400 ml ( GLUTEN, SELER)
  • NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM (pieczarki, ser żółty, mąka pszenna, mleko, jajka, cebula) 3 szt (GLUTEN, JAJA, MLEKO )
  • SURÓWKA Z MARCHWI I CHRZANU (marchew, chrzan, maślanka, cukier) 120 g (MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 04.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA CODZIENNA* 50 g
  • SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI 50 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 03.09.2024 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM (brokuł, makaron, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • PULPET WIEPRZOWY (łopatka wp., angielka, jajka) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA GOTOWANA* 50 g
  • SER BIAŁY KRAJANKA 50 g (MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 

Jadłospis - 02.09.2024 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKA OWSIANE (mleko 2%, płatki owsiane)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA DELIKATESOWA 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX 5 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SOS BOLOŃSKI Z WARZYWAMI (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, cebula, kon. pomidorowy, mąka pszenna, olej) 200 g (GLUTEN)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g (GLUTEN)
  • OGÓREK KISZONY 1 szt (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Pliki do pobrania

JADŁOSPIS 01.09.2024 - 08.09.2024
Plik: Jadlospis_01-08.09.2024.pdf
Rozmiar pliku: 372,11 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 09.09.2024 - 22.09.2024
Plik: Jadlospis_09-22.09.2024.pdf
Rozmiar pliku: 424,56 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 23.09.2024 - 30.09.2024
Plik: Jadlospis_23.09-30.09.2024.pdf
Rozmiar pliku: 362,97 KB
Pobierz