Jadłospis - 13.09.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 100 g ( MLEKO)
- RUKOLA 2 g
- RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- śliwki 2 szt.
|
|
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka)
120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 12.09.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SZYNKA BARTNIKA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
- POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- KURCZAK GOTOWANY W SOSIE (ćwiartka kurczaka, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna) 150 g (GLUTEN)
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- SAŁATA Z JOGURTEM NATURALNYM 50/50g 1 Por (MLEKO)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 11.09.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA DROBIOWA* 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW (fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka) 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- HERBATA 1SZT
- KANAPKA Z WĘDLINĄ WP. (chleb graham 30g, wędlina wieprzowa 30g, masło 10g)
1 Por (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
|
|
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- LENIWE (kluski leniwe) 300 g ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MUS BRZOSKWINIOWY (brzoskwinie w syropie) 100 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 10.09.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 50 g (MLEKO)
- SZYNKA BARTNIKA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- HERBATA 1SZT.
|
|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE (pierś z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN)
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
|
Jadłospis - 09.09.2024 r.
|
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA )
- GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN)
- KASZA GRYCZANA 200 g
- SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g ( SELER, GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
|
Kolacja (Dieta lekkostrawna):
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- ROSZPONKA 2 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- JABŁKO PARZONE 1 szt
|
Jadłospis - 06.09.2024 r.
|
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ ( marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
|
Kolacja (Dieta lekkostrawna):
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK (ser biały, jogurt naturalny) 100 g (MLEKO)
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 20 g
- JOGURT OWOCOWY 1 szt ( MLEKO)
|
Jadłospis - 05.09.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA KONSERWOWA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- POMIDOROWY TWAROŻEK (ser biały, passata pomidorowa) 60 g (MLEKO)
- KIEŁKI 2 g
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (buraki, kapusta biała, ziemniaki, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna)
400 ml ( GLUTEN, SELER)
- NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM (pieczarki, ser żółty, mąka pszenna, mleko, jajka, cebula) 3 szt (GLUTEN, JAJA, MLEKO )
- SURÓWKA Z MARCHWI I CHRZANU (marchew, chrzan, maślanka, cukier) 120 g (MLEKO)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 04.09.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA CODZIENNA* 50 g
- SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
- OGÓREK ZIELONY TALARKI 50 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 03.09.2024 r.
|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM (brokuł, makaron, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- PULPET WIEPRZOWY (łopatka wp., angielka, jajka) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
|
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA GOTOWANA* 50 g
- SER BIAŁY KRAJANKA 50 g (MLEKO)
- POMIDOR 50 g
- KIEŁKI 2 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 02.09.2024 r.
|
Śniadanie (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA OWSIANE (mleko 2%, płatki owsiane)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA DELIKATESOWA 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SAŁATA MIX 5 g
- ROSZPONKA 2 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SOS BOLOŃSKI Z WARZYWAMI (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, cebula, kon. pomidorowy, mąka pszenna, olej) 200 g (GLUTEN)
- MAKARON ŚWIDERKI 200 g (GLUTEN)
- OGÓREK KISZONY 1 szt (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|