Jadłospis - 11.09.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały półtłusty, jogurt naturalny 2%, zioła) 150 g (MLEKO)
- DŻEM OWOCOWY 1 szt
- KIEŁKI 4 g
- SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g (SELER, GORCZYCA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ B/CUKRU (kapusta pekińska, ogórek kiszony, marchew, jabłko, olej) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 10.09.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN) MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 100 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g (SOJA)
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
- RYŻ BIAŁY 200 g
- BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g ( GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 09.09.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- PASTA Z TUŃCZYKA (tuńczyk, ser biały, zielona pietruszka) 100 g (RYBA, MLEKO)
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 60 g
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- HERBATA 1SZT.
|
 |
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- SOS KOPERKOWY (wywar warzywny, mąka pszenna, koperek) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 08.09.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA SOPOCKA (wędzonka wp., wędzona, parzona) 60 g (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER)
- SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA MIX 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy)
200 g (GLUTEN, SOJA)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 05.09.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 60 g
- JABŁKO 1 szt
- JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
- SAŁATA MIX ZE SŁONECZNIKIEM (mix sałat, słonecznik) 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 04.09.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO) CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 80 g (MLEKO)
- OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
- SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SOS MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna)
200 g (GLUTEN, SELER)
- RYŻ BIAŁY 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 03.09.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA HETMAŃSKA (wp, grubo rozdrobniony, formowany, parzony, niewędzony, w osłonce niejadalnej)
50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 50 g (MLEKO)
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 60 g
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy,
mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 02.09.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI (mleko 2%, płatki ryżowe) 300 ml (MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA PROSCIUTTO COTTO (szynka wieprzowa gotowana) 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- DŻEM OWOCOWY 1 szt
- SAŁATA LODOWA 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Podstawowa):
- ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (pieczarki, marchew, seler, pietruszka, makaron,
mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- LECZO Z KIEŁBASĄ (kiełbasa, cukinia, paprka, cebula, kon, pomidorowy, mąka pszenna, olej)
300 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 01.09.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANE (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SALAMI (kiełbasa wp-woł., drobno rozdrobniona, dojrzewająca, wędzxona, parzona) 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- POMIDOR 60 g
- SAŁATA MIX 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy, mąka pszenna,
przyprawy) 150 g (GLUTEN, SOJA)
- MAKARON ŚWIDERKI 200 g ( GLUTEN)
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|