Jadłospis - 28.06.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jaja, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
- PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
- SAŁATA MIX 10 g
- POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- WARZYWA GOTOWANE PO GRECKU (marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, skrobia) 120 g (SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 27.06.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA OWSIANE (mleko 2%, płatki owsiane)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SZYNKA FAMILIJNA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
- POMIDOR 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 26.06.2024 r.
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA ZALEWAJKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, barszcz biały, chrzan, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
- SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KASZA PĘCZAK 200 g ( GLUTEN)
- SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ Z OGÓRKIEM KISZONYM (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, olej) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
|
Kolacja (Głowno_Lekkostrawna):
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POMIDOROWY TWAROŻEK (ser biały, passata pomidorowa) 60 g (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- KIEŁKI 2 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 25.06.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
- DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
- ZIELONA PIETRUSZKA 1 Por
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT
- KANAPKA Z WĘDLINĄ DROBIOWĄ (chleb graham 30g, wędlina drobiowa 30g, masło 10g) 1 Por (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- ŁOPATKA DUSZONA W SOSIE (łopatka wp., mąka pszenna) 100 g (GLUTEN)
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g (SELER, GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 24.06.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA STAROPOLSKA* 50 g (SOJA)
- JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
- HERBATA 1SZT
|
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- WIEPRZOWINA PO MEKSYKAŃSKU (łopatka wp., fasola czerwona, kukurydza, papryka, cebula, koncentrat pomidorowy, skrobia, olej) 200 g (GORCZYCA)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 21.06.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 100 g (MLEKO)
- RUKOLA 2 g
- RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
|
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 20.06.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
- POMIDOROWY TWAROŻEK (ser biały, passata pomidorowa) 50 g (MLEKO)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
- POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
|
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- SAŁATA Z JOGURTEM NATURALNYM 50/50g 1 Por (MLEKO)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 19.06.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW (fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka) 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- HERBATA 1SZT
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA (marchew, jabłko, olej, cukier) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 18.06.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 100 g (MLEKO)
- SZYNKA BARTNIKA 30 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- POMIDOR 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.12 szt
- HERBATA 1SZT.
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, ser topiony, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- NALEŚNIKI NA SŁODKO Z SEREM BIAŁYM (ser biały, mleko 2%, mąka pszenna, jajka, cynamon) 5 szt (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- SOS TRUSKAWKOWY (truskawki, jogurt naturalny) 150 ml (MLEKO)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 17.06.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA KONSERWOWA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT.
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
- GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN)
- KASZA GRYCZANA 200 g
- SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g (SELER, GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|