Jadłospis - 25.04.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY 80 g ( MLEKO)
- RUKOLA 2 g
- SAŁATA MIX 5 g
- JABŁKO PARZONE 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta z ograniczeniem węglowodanów):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- MINTAJ W PANIERCE 1 szt ( GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 24.04.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA BARTNIKA 80 g ( SOJA, SELER)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
- POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
- HERBATA 1 szt
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE (pierś z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 g (GLUTEN)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 23.04.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO) MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA W SIATCE (wp. parzona, wędzona, w siatce niejadalnej) 80 g (GLUTEN, SOJA)
- SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
- RUKOLA 2 g
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY (ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, cebula, kiełbasa, mąka pszenna) 400 ml (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SZARPANY UDZIEC (udziec z kurczaka b/k b/skóry, przyprawy) 100 g
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA (marchew, jabłko, olej, cukier) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 22.04.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO) MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 50 g (MLEKO)
- SZYNKA Z PIERSIĄ INDYCZĄ (z indyka i kurczaka grub rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej) 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- KIEŁKI 2 g
- HERBATA 1 szt
- CUKIER 20 g
|
 |
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, ser topiony, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- SOS KOPERKOWY (wywar warzywny, mąka pszenna, koperek) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m
|
Jadłospis - 18.04.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z TUŃCZYKIEM (tuńczyk, ser biały, zielona pietruszka) 100 g (RYBA, MLEKO)
- SAŁATA MIX 5 g
- ROSZPONKA 2 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Kolacja (Dieta lekkostrawna):
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jajka, szczypiorek, majonez) 100 g (JAJA, GORCZYCA)
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 20 g
- SERDUSZKO PUDDING 125G 1 szt (MLEKO)
|
Jadłospis - 17.04.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA RZEŹNIKA 30 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- PASZTET DROBIOWY 131g 1 szt
(GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA)
- OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
- SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g (GLUTEN, SOJA)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 16.04.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA CODZIENNA* 50 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy,
mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 15.04.2025 r.
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM (brokuł, makaron, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna,
mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
 |
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA GOTOWANA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SER BIAŁY 50 g (MLEKO)
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
- KIEŁKI 2 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 14.04.2025 r.
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka,
mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp.,
olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 150 g (GLUTEN, SOJA)
- MAKARON ŚWIDERKI 200 g (GLUTEN)
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
 |
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA KRÓLEWSKA DROBIOWA 50 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- PASZTET DROBIOWY 50 g (GLUTEN, JAJA, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW Z OGÓRKIEM KISZONYM (ogórek kiszony,
fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka) 50 g (GORCZYCA)
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
- WAFELEK KAKAOWY 1 szt (GLUTEN, MLEKO)
|