ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Kwiecień 2025 r.

Jadłospis - 30.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY (wieprzowy wędzony, parzony) 80 g (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
  • SŁUPKI WARZYW (ogórek zielony, papryka, seler naciowy) obrany warzywa 50 g ROSZPONKA 2 g
  • POMARAŃCZA
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MARCHWIOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m

Jadłospis - 29.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY 100 g ( MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • SAŁATA MIX 10 g ZIELONA PIETRUSZKA 1 Por
  • HERBATA  1 szt CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • PIECZONY KOTLET DROBIOWY (mięso drobiowe mielone, jajka kl.M, przyprawy) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Jadłospis - 28.04.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 150 g (GLUTEN, SOJA)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA (dodatek wp., średnio rozdrobniony parzony, wędzony) 50 g (SOJA)
  • SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 50 g (MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • RUKOLA 2 g
  • HERBATA 1 szt

Jadłospis - 25.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY 80 g ( MLEKO)
  • RUKOLA 2 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta z ograniczeniem węglowodanów):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • MINTAJ W PANIERCE 1 szt ( GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Jadłospis - 24.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA BARTNIKA 80 g ( SOJA, SELER)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA  1 szt
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE (pierś z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 g (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Jadłospis - 23.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO) MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA W SIATCE (wp. parzona, wędzona, w siatce niejadalnej) 80 g (GLUTEN, SOJA)
  • SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
  • RUKOLA 2 g
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY (ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, cebula, kiełbasa, mąka pszenna) 400 ml (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SZARPANY UDZIEC (udziec z kurczaka b/k b/skóry, przyprawy) 100 g
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA (marchew, jabłko, olej, cukier) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Jadłospis - 22.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO) MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA Z PIERSIĄ INDYCZĄ (z indyka i kurczaka grub rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej) 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA  1 szt
  • CUKIER 20 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, ser topiony, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS KOPERKOWY (wywar warzywny, mąka pszenna, koperek) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m

Jadłospis - 18.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z TUŃCZYKIEM (tuńczyk, ser biały, zielona pietruszka) 100 g (RYBA, MLEKO)
  • SAŁATA MIX 5 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jajka, szczypiorek, majonez) 100 g (JAJA, GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 20 g
  • SERDUSZKO PUDDING 125G 1 szt (MLEKO)

 

Jadłospis - 17.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA 30 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • PASZTET DROBIOWY 131g 1 szt
    (GLUTEN, JAJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g (GLUTEN, SOJA)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 16.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA CODZIENNA* 50 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy,
    mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 15.04.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM (brokuł, makaron, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna,
    mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA GOTOWANA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER BIAŁY 50 g (MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

 

Jadłospis - 14.04.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka,
    mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp.,
    olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 150 g (GLUTEN, SOJA)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g (GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA KRÓLEWSKA DROBIOWA 50 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • PASZTET DROBIOWY 50 g (GLUTEN, JAJA, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW Z OGÓRKIEM KISZONYM (ogórek kiszony,
    fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka) 50 g (GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • WAFELEK KAKAOWY 1 szt (GLUTEN, MLEKO)

 

Jadłospis - 11.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z RYŻEM (mleko 2%, ryż) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY KRAJANKA 80 g (MLEKO)
  • SAŁATKA Z OGÓRKA KISZONEGO I PAPRYKI (ogórek kiszony, papryka konserwowa)
    50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
  • POMARAŃCZA 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna)
    400 ml (GLUTEN, SELER)
  • MINTAJ W PANIERCE 1 szt (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 10.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZACIERKA NA WYWARZE JARZYNOWYM (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka,
    zielona pietruszka) 400 ml (GLUTEN, JAJA, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 09.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI (mleko 2%, płatki ryżowe) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA CODZIENNA* 30 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 100 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g (SOJA)
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 08.04.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy,
    mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 80 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • CIASTKA Belvita 50g 1 Por (GLUTEN)

 

Jadłospis - 07.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana)I 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 10 g
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy,
    mąka pszenna, przyprawy) 150 g (GLUTEN, SOJA)
  • MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 04.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jaja, szczypiorek) 2 szt (JAJA)
  • PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 20 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • MINTAJ W PANIERCE 1 szt (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE PO GRECKU (marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, skrobia)
    120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 03.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
  • SAŁATA Z POMIDOREM (pomidor, sałata, natka pietruszki) 100 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NITKA (marchew, seler, pietruszka, makaron nitka, koncentrat pomidorowy,
    mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 02.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SŁUPKI WARZYW (ogórek zielony, papryka, seler naciowy) obrany warzywa 50 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • POMARAŃCZA 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MARCHWIOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka)
    100 ml (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 01.04.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • ZIELONA PIETRUSZKA 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna,
    mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PIECZONY KOTLET DROBIOWY (mięso drobiowe mielone, jajka, przyprawy) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Pliki do pobrania

JADŁOSPIS 01.04.2025 - 06.04.2025
Plik: Jadlospis_1-06.04.2025.pdf
Rozmiar pliku: 354,43 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 07.04.2025 - 21.04.2025
Plik: Jadlospis_07-21.04.2025.pdf
Rozmiar pliku: 467,46 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 22.04.2025 - 30.04.2025
Plik: Jadlospis22_-_30.04.2025.pdf
Rozmiar pliku: 386,05 KB
Pobierz