Jadłospis - 01.07.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA KONSERWOWA (wieprzowa, parzony, w osłonce niejadalnej) 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
- SAŁATA MIX 10 g
- ARBUZ 150 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna,
śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|