Jadłospis - 01.07.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA KONSERWOWA (wieprzowa, parzony, w osłonce niejadalnej) 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • ARBUZ 150 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna,
    śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml