Jadłospis - 14.02.2024 r.
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- FILET Z RYBY GOTOWANY (filet rybny) 150 g (RYBA)
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
|
Kolacja (Głowno_Podstawowa):
- CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- PASTA RYBNO-SEROWA (ryba, ser biały, zielona pietruszka) 150 (MLEKO)
- OGÓREK ZIELONY TALARKI 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- HERBATA 1SZT. 1 szt
- CUKIER 10 g
- JOGURT OWOCOWY 1 szt ( MLEKO)
|
Jadłospis - 13.02.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA KONSERWOWA 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
- OGÓREK KONSERWOWY 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
- HERBATA 1SZT.
- SEREK WIEJSKI GRANULOWANY 150 g (MLEKO)
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PULPET DROBIOWO-WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM 100/100g (kurczak, łopatka wp. jajka, mąka pszenna, bułka tarta, włoszczyzna) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA DROBNO TARTA (marchew, seler, olej) 120 g (SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 12.02.2024 r.
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana) 400 ml
(GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA )
- GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 250 g (GLUTEN)
- MAKARON PEŁNOZIARNISTY 200 g (GLUTEN, JAJA)
- SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
|
Kolacja (Głowno_Podstawowa):
- CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- PŁAT SZYNKOWY 80 g ( SOJA)
- PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
- OGÓREK KISZONY TALARKI 30 g (GORCZYCA)
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
- JOGURT OWOCOWY 1 szt ( MLEKO)
|
Jadłospis - 09.02.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM (jajka, szczypiorek, majonez) 100 g
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
- PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
- SAŁATA MIX 10 g
- GRUSZKA 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW (fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka) 100 g
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 100 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 08.02.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g
- SER ŻÓŁTY 50 g
- POMIDOR 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- HERBATA 1SZT.
- KANAPKA Z SEREM BIAŁYM (ser biały 30g, chleb graham 30g, masło10g) 1 Por
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
- SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g
- SURÓWKA Z RZODKIEWKI BIAŁEJ (rzodkiew biała, marchew, jogurt naturalny, cukier) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
- PĄCZEK 1 szt
|
Jadłospis - 07.02.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- PŁAT SZYNKOWY 80 g
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 100 g
- ROSZPONKA 2 g
- MANDARYNKA 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- KANAPKA Z SEREM ŻÓŁTYM (chleb graham 30g, ser żółty 30g, masło 10g) 1 Por
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA ZALEWAJKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, barszcz biały, chrzan, mąka pszenna, mleko) 400 ml
- FILET Z PIERSI KURCZAKA W SOSIE (pierś z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100g
- RYŻ WIELOZIARNSTY (ryż brazowy, ryż paraboliczny) 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ Z OGÓRKIEM KISZONYM (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, olej) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 06.02.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml
- CHLEB MIESZANY 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- SER BIAŁY 100 g
- DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 80 g
- SAŁATA MIX 10 g
- ZIELONA PIETRUSZKA 1 Por
- SOCZEK B/CUKRU 200ml 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA BROKUŁOWO-KALAFIOROWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml
- SCHAB DUSZONY W SOSIE (schab wp., cebula, olej) 100 g
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 05.02.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- SZYNKA STAROPOLSKA 50 g
- JAJKO GOTOWANE 1 szt
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- SZCZYPIOREK 1 Por
- RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
- HERBATA 1SZT.
- SAŁATKA ŚRÓDZIEMNOMORSKA (mix sałat, oliwki, ogórek zielony) 100g
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml
- WIEPRZOWINA PO MEKSYKAŃSKU (łopatka wp., fasola czerwona, kukurydza, papryka, cebula, koncentrat pomidorowy, skrobia, olej) 200 g
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 02.02.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml
- ANGIELKA 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- POLĘDWICA SOPOCKA* 50 g
- PASZTET 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Kolacja (Głowno_Podstawowa):
- CHLEB MIESZANY 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- PASTA RYBNO-SEROWA (ryba, ser biały, zielona pietruszka) 100 g
- SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLI, GROSZKU, KUKURYDZY I OGÓRKA KISZONEGO 100 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
- HERBATNIKI 100G 1 szt
|
Jadłospis - 01.02.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g
- MASŁO 10g 1 szt
- SER BIAŁY 50 g
- POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g
- POMIDOR 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- MANDARYNKA 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- KANAPKA Z JAJKIEM (chleb graham 30g, jajko 1szt., masło 10g) 1 Por
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko) 400 ml
- KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|