ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Luty 2025 r.

Jadłospis - 28.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY KRAJANKA 80 g ( MLEKO)
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • SZPINAK BABY 2 g
  • JABŁKO 1 szt
  • KANAPKA Z SEREM ŻÓŁTYM (chleb graham 30g, ser żółty 30g, masło 10g) 1 Por (GLUTEN, MLEKO)

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • MINTAJ W CIEŚCIE 100g 1 szt ( GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 27.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA BARTNIKA 80 g (SOJA, SELER)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 15 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • PĄCZEK 1 szt (GLUTEN)

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY W SOSIE (ćwiartka kurczaka, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna) 150 g (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 26.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA W SIATCE 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • MIÓD 1 szt
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY (ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, cebula, kiełbasa, mąka pszenna)
    400 ml (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • LENIWE (kluski leniwe) 300 g ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MUS TRUSKAWKOWY (truskawki) 100 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 25.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA Z INDYKA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 20 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA NEAPOLITAŃSKA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, ser topiony, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS DIETETYCZNY BIAŁY (wywar warzywny, mąka pszenna, zioła) 100 ml (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 24.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA SOPOCKA* 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 80 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna)
    200 g (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 21.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z TUŃCZYKIEM (tuńczyk, ser biały, zielona pietruszka) 100 g (RYBA, MLEKO)
  • SAŁATA MIX 5 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 20.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • PASZTET DROBIOWY 50 g (GLUTEN, JAJA, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 15 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g (GLUTEN, SOJA)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 19.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA CODZIENNA* 80 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI 50 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 18.02.2025 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (pieczarki, marchew, seler, pietruszka, makaron, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda)
    120 g (SELER, GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA GOTOWANA* 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER BIAŁY KRAJANKA 50 g (MLEKO)
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • RUKOLA 2 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g
  • JOGURT OWOCOWY 1 szt (MLEKO)

 

Jadłospis - 17.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANE (mleko 2%, płatki owsiane)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SALAMI 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna)
    250 g (GLUTEN, SELER)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g (GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 14.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z RYŻEM (mleko 2%, ryż) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY KRAJANKA 80 g (MLEKO)
  • SAŁATKA Z OGÓRKA KISZONEGO I PAPRYKI (ogórek kiszony, papryka konserwowa) 50 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 10 g
  • POMARAŃCZA 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 13.02.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZACIERKA NA WYWARZE JARZYNOWYM (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka, zielona pietruszka)
    400 ml (GLUTEN, JAJA, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA MIODOWA 100 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
  • POMIDOR 50 g
  • CUKIER 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • MLEKO UHT WANILIOWE 200ML 1 szt (MLEKO)

 

Jadłospis - 12.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI (mleko 2%, płatki ryżowe) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA CODZIENNA* 30 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 100 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g (SOJA)
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 11.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PASZTET DROBIOWY 100 g (GLUTEN, JAJA, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KOTLET MIELONY (łopatka wp., cebula, jajka, bułka tarta, maka pszenna, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA DROBNO TARTA (marchew, seler, olej) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 10.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • JABŁKO 1 szt
  • SAŁATA Z POMIDOREM (pomidor, sałata, natka pietruszki) 80 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna)
    250 g (GLUTEN, SELER)
  • MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 07.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jaja, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 20 g
  • POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
  • HERBATA 1SZT.
  • SEREK HOMOGENIZOWANY NATURALNY 150G 1 szt ( MLEKO)

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 06.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
  • SAŁATA Z POMIDOREM (pomidor, sałata, natka pietruszki) 100 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NITKA (marchew, seler, pietruszka, makaron nitka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 05.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • MARMOLADA 100 g
  • ROSZPONKA 2 g
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA ZALEWAJKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, barszcz biały, chrzan, mąka pszenna, mleko, cebula)
    400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO, SO2)
  • PAMPUCHY 4 szt (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • SOS PIECZARKOWY (pieczarki, cebula, maka pszenna, śmietana) 150 g (GLUTEN, MLEKO)
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ Z OGÓRKIEM KISZONYM (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, olej)
    120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 04.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • ZIELONA PIETRUSZKA 1 Por
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g (GLUTEN, SOJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 03.02.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • SAŁATA MIX 10 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Kolacja (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 50 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • RUKOLA 2 g
  • HERBATA 1SZT.

Pliki do pobrania

JADŁOSPIS 01.02.2025 - 09.02.2025
Plik: Jadlospis01-09.02.pdf
Rozmiar pliku: 393,64 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 10.02.2025 - 23.02.2025
Plik: Jadlospis10-23.02.2025.pdf
Rozmiar pliku: 450,25 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 24.02.2025 - 28.02.2025
Plik: Jadlospis_24.02_-_28.02.2025.pdf
Rozmiar pliku: 337,06 KB
Pobierz