Jadłospis - 15.05.2024 r.
 |
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
- CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SER ŻÓŁTY 25 g (MLEKO)
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
- OGÓREK ZIELONY TALARKI 50 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 14.05.2024 r.
 |
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA FILET Z INDYKA 50 g
- SER TOPIONY 0.5 szt ( MLEKO)
- PAPRYKA KONSERWOWA 40 g (GORCZYCA)
- SAŁATA LODOWA 5 g
- HERBATA 1SZT
|
 |
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (pieczarki, marchew, seler, pietruszka, makaron, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PULPET WIEPRZOWY (łopatka wp., angielka, jajka) 120 g ( GLUTEN, JAJA)
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- KAPUSTA BIAŁA GOTOWANA (kapusta biała, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 13.05.2024 r.
 |
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA DELIKATESOWA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT
- SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW Z OGÓRKIEM KISZONYM (ogórek kiszony, fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka)
100 g ( GORCZYCA)
|
 |
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SOS BOLOŃSKI Z WARZYWAMI (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, cebula, kon. pomidorowy, mąka pszenna, olej) 200 g (GLUTEN)
- MAKARON ŚWIDERKI 200 g
- OGÓREK KISZONY 1 szt ( GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 10.05.2024 r.
 |
Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z RYŻEM (mleko 2%, ryż) 300 ml (MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
- DŻEM OWOCOWY 1 szt
- SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
- GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA FASOLKOWA Z ZIEMNIAKAMI (fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ B/CUKRU (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 09.05.2024 r.
 |
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA FAMILIJNA* 50 g
- JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
- SZCZYPIOREK 1 Por
- PAPRYKA ŚWIEŻA 35 g
- JABŁKO 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY (ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, cebula, kiełbasa, mąka pszenna)
400 ml (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g ( SELER, GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 08.05.2024 r.
 |
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SER ŻÓŁTY 80 g (MLEKO)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
- SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
- FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 07.05.2024 r.
 |
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA KONSERWOWA 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
- OGÓREK KONSERWOWY 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- MUS JABŁKOWY B/CUKRU (jabłka) 100 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- PULPET DROBIOWO-WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM 100/100g (kurczak, łopatka wp. jajka, mąka pszenna, bułka tarta, włoszczyzna) 100 g ( GLUTEN, JAJA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA DROBNO TARTA (marchew, seler, olej) 120 g (SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 06.05.2024 r.
 |
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK (ser biały, jogurt naturalny) 50 g (MLEKO)
- SZYNKA DROBIOWA* 50 g ( SOJA)
- DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- JABŁKO 1 szt
- HERBATA 1SZT
|
 |
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana) 400 ml
(GLUTEN,MLEKO, SELER, GORCZYCA)
- GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 250 g (GLUTEN)
- MAKARON PEŁNOZIARNISTY 200 g (GLUTEN, JAJA)
- SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 02.05.2024 r.
 |
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 100 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- POMIDOR 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- HERBATA 1SZT.
- KANAPKA Z SEREM BIAŁYM (ser biały 30g, chleb graham 30g, masło 10g) 1 Por (GLUTEN, MLEKO )
|
 |
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
- SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- KASZA PĘCZAK 200 g ( GLUTEN)
- SURÓWKA Z RZODKIEWKI BIAŁEJ (rzodkiew biała, marchew, jogurt naturalny, cukier) 120 g ( MLEKO)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|