ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Maj 2024 r.

Jadłospis - 17.05.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • RZODKIEWKA TARTA 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT
  • KANAPKA Z SEREM BIAŁYM (ser biały 30g, chleb graham 30g, masło10g) 1 Por (GLUTEN, MLEKO)

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA KREM DYNIOWA Z MAKARONEM ZACIERKA (dynia, makaron zacierka, marchew, pietruszka, seler, mleko, mąka pszenna)
    400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 16.05.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA KONSERWOWA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • POMIDOROWY TWAROŻEK (ser biały, passata pomidorowa) 40 g ( MLEKO)
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI (buraki, kapusta biała, ziemniaki, fasola Jaś, marchew, pietruszka, seler, cebula, mąka pszenna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • NALEŚNIKI Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM (pieczarki, ser żółty, mąka pszenna, mleko, jajka, cebula) 3 szt (GLUTEN, JAJA, MLEKO )
  • SURÓWKA Z MARCHWI I CHRZANU (marchew, chrzan, maślanka, cukier) 120 g (MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 15.05.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • SER ŻÓŁTY 25 g (MLEKO)
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI 50 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 14.05.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA FILET Z INDYKA 50 g
  • SER TOPIONY 0.5 szt ( MLEKO)
  • PAPRYKA KONSERWOWA 40 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA LODOWA 5 g
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (pieczarki, marchew, seler, pietruszka, makaron, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PULPET WIEPRZOWY (łopatka wp., angielka, jajka) 120 g ( GLUTEN, JAJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • KAPUSTA BIAŁA GOTOWANA (kapusta biała, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 13.05.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA DELIKATESOWA 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT
  • SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW Z OGÓRKIEM KISZONYM (ogórek kiszony, fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka)
    100 g ( GORCZYCA)

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SOS BOLOŃSKI Z WARZYWAMI (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, cebula, kon. pomidorowy, mąka pszenna, olej) 200 g (GLUTEN)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g
  • OGÓREK KISZONY 1 szt ( GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 10.05.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z RYŻEM (mleko 2%, ryż) 300 ml (MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
  • GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA FASOLKOWA Z ZIEMNIAKAMI (fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ B/CUKRU (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 09.05.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA FAMILIJNA* 50 g
  • JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
  • SZCZYPIOREK 1 Por
  • PAPRYKA ŚWIEŻA 35 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY (ziemniaki, kapusta kiszona, marchew, seler, pietruszka, cebula, kiełbasa, mąka pszenna)
    400 ml (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • KURCZAK OPIEKANY (ćwiartka kurczaka, papryka, olej) 150 g
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g ( SELER, GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 08.05.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SER ŻÓŁTY 80 g (MLEKO)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 07.05.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA KONSERWOWA 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • OGÓREK KONSERWOWY 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • MUS JABŁKOWY B/CUKRU (jabłka) 100 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • PULPET DROBIOWO-WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM 100/100g (kurczak, łopatka wp. jajka, mąka pszenna, bułka tarta, włoszczyzna) 100 g ( GLUTEN, JAJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
  • SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA DROBNO TARTA (marchew, seler, olej) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 06.05.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK (ser biały, jogurt naturalny) 50 g (MLEKO)
  • SZYNKA DROBIOWA* 50 g ( SOJA)
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana) 400 ml
    (GLUTEN,MLEKO, SELER, GORCZYCA)
  • GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 250 g (GLUTEN)
  • MAKARON PEŁNOZIARNISTY 200 g (GLUTEN, JAJA)
  • SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ DROBNO TARTA (kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 02.05.2024 r.

Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):

  • CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA DROBIOWA* 100 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • KANAPKA Z SEREM BIAŁYM (ser biały 30g, chleb graham 30g, masło 10g) 1 Por (GLUTEN, MLEKO )

Obiad (Głowno_Podstawowa):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • KASZA PĘCZAK 200 g ( GLUTEN)
  • SURÓWKA Z RZODKIEWKI BIAŁEJ (rzodkiew biała, marchew, jogurt naturalny, cukier) 120 g ( MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Pliki do pobrania

JADŁOSPIS 01.05.2024 - 05.05.2024
Plik: Jadlospis_01.05-05.05.2024.pdf
Rozmiar pliku: 336,36 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 06.05.2024 - 19.05.2024
Plik: Jadlospis_06.05-19.05..pdf
Rozmiar pliku: 429,12 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 20.05.2024 - 31.05.2024
Plik: Jadlospis_20-31.05.2024.pdf
Rozmiar pliku: 420,61 KB
Pobierz