Jadłospis - 07.05.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI
    (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka
    pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN,
    MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp.,
    szynka wp., przyprawy, olej) 100 g ( SOJA)
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler,
    pietruszka, mąka pszenna) 100 ml
    (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka
    pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców)
    250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
    MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
    10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały półtłusty,
    jogurt naturalny 2%, zioła) 60 g ( MLEKO)
  • SZYNKA Z PIERSIĄ INDYCZĄ (z indyka i
    kurczaka grub rozdrobniona, parzona, w
    osłonce niejadalnej) 30 g ( SOJA, SELER,
    GORCZYCA)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 60
    g
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • HERBATA 1 szt
    CUKIER 10 g

Jadłospis - 06.05.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew,
    seler, pietruszka, ryż, koncentrat
    pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400
    ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka
    kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g
    (GLUTEN, JAJA)
  • SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła,
    mąka pszenna) 100 ml ( GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z
    KOPERKIEM 200 g
  • BUKIET WARZYW (marchew, fasolka,
    brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
    MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
    10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA (dodatek wp.,
    średnio rozdrobniony parzony, wędzony) 80
    g (SOJA)
  • SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER
    17G 1 Por (MLEKO)
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ
    PIETRUSZKĄ 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Jadłospis - 05.05.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka,
    mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W
    KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej
    rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 150
    g (GLUTEN, SOJA)
  • MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka
    pszenna, masło roślinne) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
    10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA HETMAŃSKA (wp, grubo
    rozdrobniony, formowany, parzony,
    niewędzony, w osłonce niejadalnej) 60 g
    (SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • SER TOPIONY 17,5g 1 szt ( MLEKO)
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • POMIDOR 50 g
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Jadłospis - 02.05.2025 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • MINTAJ W PANIERCE 1 szt ( GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 130 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 120 g (MLEKO)
  • DŻEM OWOCOWY 2 [Por] x 1 szt
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • HERBATA  1 szt
  • CUKIER 10
  • WAFELEK KAKAOWY 1 szt ( GLUTEN, MLEKO)