Jadłospis - 26.05.2025 r.

|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA RZEŹNIKA (wp. parzony, wędzony, w osłonce niejadalnej) 50 g (GLUTEN, SOJA)
- JAJKO GOTOWANE klasy M 1 szt (JAJA)
- SAŁATA MIX 10 g RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 100 g HERBATA 1SZT
|

|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- MUS JABŁKOWO TRUSKAWKOWY (jabłka, truskawki) 200 g
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- SOS WANILIOWY (maślanka, cukier waniliowy) 150 ml (MLEKO)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 23.05.2025 r.

|
Obiad (Dieta z ograniczeniem węglowodanów):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|

|
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt (JAJA)
- POMIDOR 80 g
- SEREK HOMOGENIZOWANY NATURALNY 150G 1 szt (MLEKO)
|
Jadłospis - 22.05.2025 r.

|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA Z NOVE (szynka wp, wędzona, parzona) 80 g (SOJA, SELER)
- POMIDOR 80 g
- SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 20 g POMIDOR 1 szt HERBATA 1 szt CUKIER 10 g
|

|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY W SOSIE (ćwiartka kurczaka, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna) 150 g (GLUTEN)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 21.05.2025 r.

|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA W SIATCE (wp. parzona, wędzona, w siatce niejadalnej) 80 g (GLUTEN, SOJA)
- SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 100 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|

|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g (SOJA)
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 20.05.2025 r.

|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały półtłusty, jogurt naturalny 2%, zielona pietruszka) 100 g (MLEKO)
- SZYNKA Z PIERSIĄ INDYCZĄ (z indyka i kurczaka grub rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej) 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 80 g
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- HERBATA 1 szt
|

|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- SOS KOPERKOWY (wywar warzywny, mąka pszenna, koperek) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BROKUŁ GOTOWANY Z WODY (brokuł) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m
|
Jadłospis - 19.05.2025 r.

|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA SOPOCKA (wędzonka wp., wędzona, parzona) 100 g (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER )
- POMIDOR 60 g
- SAŁATA MIX 10 g KIEŁKI 2 g
- HERBATA 1 szt
- CUKIER 10 g
|

|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI ( ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN, SOJA)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 16.05.2025 r.

|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z TUŃCZYKIEM (tuńczyk w sosie wł., ser biały półtłusty, zielona pietruszka) 100 g (RYBA, MLEKO)
- SAŁATA MIX 5 g ROSZPONKA 2 g
- HERBATA 1 szt
- CUKIER 10 g
|

|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- PALUSZKI RYBNE Z MINTAJA 100G 5 szt (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m
|
Jadłospis - 15.05.2025 r.

|
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN, SOJA)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|

|
Kolacja (Dieta lekkostrawna):
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA W SIATCE (wp. parzona, wędzona, w siatce niejadalnej) 80 g (GLUTEN, SOJA)
- DŻEM
- OWOCOWY 1 szt
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- RUKOLA 2 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 14.05.2025 r.

|
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN) MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA HETMAŃSKA (wp, grubo rozdrobniony, formowany, parzony, niewędzony, w osłonce niejadalnej) 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 30 g (MLEKO)
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|

|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|