ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Maj 2025 r.

Jadłospis - 30.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana)I 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt (JAJA) PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 20 g
  • POMARAŃCZA 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE PO GRECKU (marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, skrobia) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Jadłospis - 29.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA MIODOWA (z indyka i kurczaka grubo rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej) 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 50 g (MLEKO)
  • SAŁATA Z POMIDOREM (pomidor, sałata, natka pietruszki) 100 g
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NITKA (marchew, seler, pietruszka, makaron nitka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER )
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Jadłospis - 28.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY (wieprzowy wędzony, parzony) 80 g (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
  • SŁUPKI WARZYW (ogórek zielony, papryka, seler naciowy) obrany warzywa 80 g ROSZPONKA 4 g
  • POMARAŃCZA 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK (ser biały półtłusty, jogurt naturalny 2%) 60 g (MLEKO)
  • POLĘDWICA MIODOWA (z indyka i kurczaka grubo rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej) 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • KIEŁKI 4 g
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Jadłospis - 27.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY 100 g (MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 80 g
  • SAŁATA MIX 10 g ZIELONA PIETRUSZKA 1 Por
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PIECZONY KOTLET DROBIOWY (mięso drobiowe mielone, jajka kl.M, przyprawy) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Jadłospis - 26.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA (wp. parzony, wędzony, w osłonce niejadalnej) 50 g (GLUTEN, SOJA)
  • JAJKO GOTOWANE klasy M 1 szt (JAJA)
  • SAŁATA MIX 10 g RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 100 g HERBATA 1SZT

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • MUS JABŁKOWO TRUSKAWKOWY (jabłka, truskawki) 200 g
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • SOS WANILIOWY (maślanka, cukier waniliowy) 150 ml (MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Jadłospis - 23.05.2025 r.

Obiad (Dieta z ograniczeniem węglowodanów):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt (JAJA)
  • POMIDOR 80 g
  • SEREK HOMOGENIZOWANY NATURALNY 150G 1 szt (MLEKO)

Jadłospis - 22.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA Z NOVE (szynka wp, wędzona, parzona) 80 g (SOJA, SELER)
  • POMIDOR 80 g
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 20 g POMIDOR 1 szt HERBATA 1 szt CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY W SOSIE (ćwiartka kurczaka, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna) 150 g (GLUTEN)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Jadłospis - 21.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA W SIATCE (wp. parzona, wędzona, w siatce niejadalnej) 80 g (GLUTEN, SOJA)
  • SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 100 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g (SOJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Jadłospis - 20.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały półtłusty, jogurt naturalny 2%, zielona pietruszka) 100 g (MLEKO)
  • SZYNKA Z PIERSIĄ INDYCZĄ (z indyka i kurczaka grub rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej) 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 80 g
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • HERBATA 1 szt

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS KOPERKOWY (wywar warzywny, mąka pszenna, koperek) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ GOTOWANY Z WODY (brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m

Jadłospis - 19.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA SOPOCKA (wędzonka wp., wędzona, parzona) 100 g (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER )
  • POMIDOR 60 g
  • SAŁATA MIX 10 g KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI ( ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN, SOJA)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Jadłospis - 16.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z TUŃCZYKIEM (tuńczyk w sosie wł., ser biały półtłusty, zielona pietruszka) 100 g (RYBA, MLEKO)
  • SAŁATA MIX 5 g ROSZPONKA 2 g
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • PALUSZKI RYBNE Z MINTAJA 100G 5 szt (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m

Jadłospis - 15.05.2025 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN, SOJA)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA W SIATCE (wp. parzona, wędzona, w siatce niejadalnej) 80 g (GLUTEN, SOJA)
  • DŻEM
  • OWOCOWY 1 szt
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • RUKOLA 2 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Jadłospis - 14.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN) MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA HETMAŃSKA (wp, grubo rozdrobniony, formowany, parzony, niewędzony, w osłonce niejadalnej) 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 30 g (MLEKO)
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

Jadłospis - 13.05.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI
    (ziemniaki, brokuł, marchewka, seler,
    pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml
    (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka
    kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g
    (GLUTEN, JAJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat
    pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml
    (GLUTEN)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY
    (marchewka, seler, pietruszka, mąka
    pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
    10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA STAROPOLSKA (szynka wp,
    wędzona, parzona) 50 g ( SOJA)
  • SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY 50 g ( MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50
    g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Jadłospis - 12.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANE
    (mleko 2%, płatki owsiane)I 300 ml
    (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
    10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SALAMI (kiełbasa wp-woł., drobno
    rozdrobniona, dojrzewająca, wędzxona,
    parzona) 80 g (SOJA, SELER,
    GORCZYCA)
  • POMIDOR 50 g
  • SAŁATA MIX 5 g
  • HERBATA 1SZT. 
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawnaa):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI
    (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka
    pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN,
    MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W
    KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej
    rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 150
    g (GLUTEN, SOJA)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g ( GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka
    pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Jadłospis - 09.05.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ
    (marchew, seler, pietruszka, kasza
    jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • MINTAJ W PANIERCE 1 szt ( GLUTEN,
    JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z
    KOPERKIEM 200 g
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka
    pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
    10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka
    klasy M, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
  • SAŁATA MIX 10 g
    KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT. 
  • CUKIER 10 g

Jadłospis - 08.05.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko
    2%, kasza manna) 300 ml ( GLUTEN,
    MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
    10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY (wieprzowy wędzony,
    parzony) 50 g (GLUTEN, SOJA, MLEKO,
    SELER, GORCZYCA )
  • SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER
    17G 1 Por (MLEKO)
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka,
    rzodkiew biała) 50 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZACIERKA NA WYWARZE
    JARZYNOWYM (marchew, seler, pietruszka,
    makaron zacierka, zielona pietruszka) 400
    ml (GLUTEN, JAJA, SELER )
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka)
    150 g
  • SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła,
    mąka pszenna) 100 ml ( GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z
    KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY
    (marchewka, seler, pietruszka, mąka
    pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Jadłospis - 07.05.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI
    (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka
    pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN,
    MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp.,
    szynka wp., przyprawy, olej) 100 g ( SOJA)
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler,
    pietruszka, mąka pszenna) 100 ml
    (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka
    pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców)
    250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
    MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
    10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały półtłusty,
    jogurt naturalny 2%, zioła) 60 g ( MLEKO)
  • SZYNKA Z PIERSIĄ INDYCZĄ (z indyka i
    kurczaka grub rozdrobniona, parzona, w
    osłonce niejadalnej) 30 g ( SOJA, SELER,
    GORCZYCA)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 60
    g
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • HERBATA 1 szt
    CUKIER 10 g

Jadłospis - 06.05.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew,
    seler, pietruszka, ryż, koncentrat
    pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400
    ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka
    kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g
    (GLUTEN, JAJA)
  • SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła,
    mąka pszenna) 100 ml ( GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z
    KOPERKIEM 200 g
  • BUKIET WARZYW (marchew, fasolka,
    brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
    MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
    10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA (dodatek wp.,
    średnio rozdrobniony parzony, wędzony) 80
    g (SOJA)
  • SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER
    17G 1 Por (MLEKO)
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ
    PIETRUSZKĄ 50 g
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Jadłospis - 05.05.2025 r.

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka,
    mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W
    KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej
    rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 150
    g (GLUTEN, SOJA)
  • MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka
    pszenna, masło roślinne) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m

Kolacja (Dieta podstawowa):

  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
    10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA HETMAŃSKA (wp, grubo
    rozdrobniony, formowany, parzony,
    niewędzony, w osłonce niejadalnej) 60 g
    (SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • SER TOPIONY 17,5g 1 szt ( MLEKO)
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • POMIDOR 50 g
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Jadłospis - 02.05.2025 r.

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • MINTAJ W PANIERCE 1 szt ( GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Kolacja (Dieta lekkostrawna):

  • ANGIELKA 130 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 120 g (MLEKO)
  • DŻEM OWOCOWY 2 [Por] x 1 szt
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • HERBATA  1 szt
  • CUKIER 10
  • WAFELEK KAKAOWY 1 szt ( GLUTEN, MLEKO)

Pliki do pobrania

Jadłospis 01-04 Maj 2025
Plik: JADLOSPIS_01_04.05.2025.pdf
Rozmiar pliku: 326,86 KB
Pobierz
Jadłospis 05-18 Maj 2025
Plik: JADLOSPIS_05_18.05.2025.pdf
Rozmiar pliku: 449,25 KB
Pobierz
Jadłospis 19-31 Maj 2025
Plik: Glowno_19.05_-_31.05.2025.pdf
Rozmiar pliku: 449,46 KB
Pobierz