Jadłospis - 07.05.2025 r.

|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI
(ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka
pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN,
MLEKO, SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp.,
szynka wp., przyprawy, olej) 100 g ( SOJA)
- SOS JARZYNOWY (marchew, seler,
pietruszka, mąka pszenna) 100 ml
(GLUTEN, SELER)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka
pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców)
250 ml
|

|
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały półtłusty,
jogurt naturalny 2%, zioła) 60 g ( MLEKO)
- SZYNKA Z PIERSIĄ INDYCZĄ (z indyka i
kurczaka grub rozdrobniona, parzona, w
osłonce niejadalnej) 30 g ( SOJA, SELER,
GORCZYCA)
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 60
g
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- HERBATA 1 szt
CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 06.05.2025 r.

|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew,
seler, pietruszka, ryż, koncentrat
pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400
ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka
kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g
(GLUTEN, JAJA)
- SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła,
mąka pszenna) 100 ml ( GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z
KOPERKIEM 200 g
- BUKIET WARZYW (marchew, fasolka,
brokuł) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|

|
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA (dodatek wp.,
średnio rozdrobniony parzony, wędzony) 80
g (SOJA)
- SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER
17G 1 Por (MLEKO)
- RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ
PIETRUSZKĄ 50 g
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- KIEŁKI 2 g
- HERBATA 1 szt
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 05.05.2025 r.

|
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka,
mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W
KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej
rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 150
g (GLUTEN, SOJA)
- MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
- BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka
pszenna, masło roślinne) 120 g ( GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m
|

|
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU
10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA HETMAŃSKA (wp, grubo
rozdrobniony, formowany, parzony,
niewędzony, w osłonce niejadalnej) 60 g
(SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SER TOPIONY 17,5g 1 szt ( MLEKO)
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- POMIDOR 50 g
- HERBATA 1 szt
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 02.05.2025 r.

|
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- MINTAJ W PANIERCE 1 szt ( GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|

|
Kolacja (Dieta lekkostrawna):
- ANGIELKA 130 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały, jogurt naturalny, zielona pietruszka) 120 g (MLEKO)
- DŻEM OWOCOWY 2 [Por] x 1 szt
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- HERBATA 1 szt
- CUKIER 10
- WAFELEK KAKAOWY 1 szt ( GLUTEN, MLEKO)
|