Jadłospis - 27.08.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI (mleko 2%, płatki ryżowe) 300 ml (MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- JAJKO GOTOWANE klasy M 2 szt ( JAJA)
- SZCZYPIOREK 1 Por
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA MIX 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZARPANY UDZIEC (udziec z kurczaka b/k b/skóry, przyprawy) 100 g
- SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 26.08.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- PASTA Z TUŃCZYKA (tuńczyk, ser biały, zielona pietruszka) 100 g (RYBA, MLEKO)
- OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
- SAŁATA MIX 10 g
- ARBUZ 150 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 25.08.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana)I 300 ml (MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 80 g (MLEKO)
- SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 10 g
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
- ŚLIWKA 1 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SER BIAŁY DO MAKARONU (ser biały półtłusty) 100 g (MLEKO)
- MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
- SOS TRUSKAWKOWY (truskawki, maślanka) 100 ml (MLEKO)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 22.08.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml (MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt (JAJA)
- PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
- SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 20 g
- POMARAŃCZA 1 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ B/CUKRU (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 21.08.2025 r.
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NITKA (marchew, seler, pietruszka, makaron nitka, koncentrat pomidorowy,
mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
 |
Kolacja (Dieta Podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN) MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA HETMAŃSKA (wp, grubo rozdrobniony, formowany, parzony, niewędzony, w osłonce niejadalnej)
80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- RUKOLA 4 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
- JOGURT OWOCOWY 1 szt ( MLEKO)
|
Jadłospis - 20.08.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA W SIATCE (wp. parzona, wędzona, w siatce niejadalnej) 80 g (GLUTEN, SOJA)
- SŁUPKI WARZYW (ogórek zielony, papryka, seler naciowy) obrany warzywa 60 g
- ROSZPONKA 2 g
- ARBUZ 150 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA MARCHWIOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g (SOJA)
- SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
- SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 19.08.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY 100 g ( MLEKO)
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 60 g
- SAŁATA MIX 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna,
mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PIECZONY KOTLET DROBIOWY (mięso drobiowe mielone, jajka kl.M, przyprawy) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 18.08.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA RZEŹNIKA (wp. parzony, wędzony, w osłonce niejadalnej) 50 g (GLUTEN, SOJA)
- JAJKO GOTOWANE klasy M 1 szt (JAJA)
- SAŁATA MIX 10 g
- RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ
- PIETRUSZKĄ 50 g
- HERBATA 1SZT
|
 |
Kolacja (Dieta Lekkostrawna):
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA (dodatek wp., średnio rozdrobniony parzony, wędzony) 100 g (SOJA)
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- RUKOLA 4 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 14.08.2025 r.
 |
Obiad (Dieta Lekkostrawna):
- ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY W SOSIE (ćwiartka kurczaka, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna) 150 g (GLUTEN)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
 |
Kolacja (Dieta Podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA RZEŹNIKA (wp. parzony, wędzony, w osłonce niejadalnej) 60 g (GLUTEN, SOJA)
- SER TOPIONY 17,5g 1 szt ( MLEKO)
- KIEŁKI 2 g
- SAŁATA MIX 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
- WAFELEK KAKAOWY 1 szt (GLUTEN, MLEKO)
|