Jadłospis - 29.01.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- BUŁKI HOTELOWE 2SZT. 1 Por
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA KONSERWOWA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
- KARCZEK PIECZONY W SOSIE WŁASNYM (karczek b/k wp., cebula, mąka pszenna, 100 g ( GLUTEN)
- KASZA GRYCZANA 200 g
- SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g (SELER, GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 26.01.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO )
- CHLEB MIESZANY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
- SER ŻÓŁTY 60 g (MLEKO)
- RZODKIEWKA TARTA 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ ( marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER )
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER )
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 25.01.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA FILET Z INDYKA 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SER BIAŁY KRAJANKA 50 g (MLEKO)
- DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- JABŁKO 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- BUDYŃ B/CUKRU (mleko 2%, budyń waniliowy) 200 ml (GLUTEN, MLEKO)
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- POTRAWKA Z UDŻCA KURCZAKA Z BROKUŁEM (udziec z kurczaka, brokuł, marchew, seler, pietruszka, maka) 200 g (GLUTEN, SELER)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna, masło) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 24.01.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SER ŻÓŁTY 25 g (MLEKO)
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 100 g
- OGÓREK ZIELONY TALARKI 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- HERBATA 1SZT. 1 szt
- GRUSZKA 1 szt
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- BROKUŁ GOTOWANY Z WODY (brokuł) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 23.01.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB MIESZANY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA FILET Z INDYKA 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
- JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
- PAPRYKA KONSERWOWA 50 g (GORCZYCA)
- SAŁATA LODOWA 10 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA BROKUŁOWA Z MAKARONEM (brokuł, makaron, marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150g
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 22.01.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA DROBIOWA KONSERWOWA* 50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- GRUSZKA 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- SAŁATKA ZE STRĄCZKÓW (fasola czerwona, groszek zielony, ciecierzyca, zielona pietruszka) 100 g
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna) 250 g (GLUTEN, SELER)
- MAKARON ŚWIDERKI 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g ( GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 19.01.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z RYŻEM (mleko 2%, ryż) 300 ml (MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
- MIÓD 1 szt
- DŻEM OWOCOWY 1 szt
- SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
- GRUSZKA PARZONA Z CYNAMONEM 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA FASOLKOWA Z ZIEMNIAKAMI (fasolka szparagowa, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 18.01.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA FAMILIJNA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
- SZCZYPIOREK 1 Por
- PAPRYKA ŚWIEŻA 50 g
- JABŁKO 1 szt
- HERBATA 1SZT. 1 szt
- SAŁATKA ŚRÓDZIEMNOMORSKA (mix sałat, oliwki, ogórek zielony) 100g
|
|
Kolacja (Głowno_Podstawowa):
- CHLEB MIESZANY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA GOTOWANA* 80 g ( SOJA)
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- POMIDOR 50 g
- CUKIER 10 g
- HERBATA 1SZT.
- SEREK WIEJSKI GRANULOWANY 150 g (MLEKO)
|
Jadłospis - 17.01.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA KRÓLEWSKA DROBIOWA 50 g (SOJA)
- SZYNKA WIEJSKA 50 g ( SOJA)
- SAŁATA MIX 5 g
- RUKOLA 2 g
- HERBATA 1SZT. 1 szt
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, MLEKO)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLUTEN)
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 16.01.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB MIESZANY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- HERBATA 1SZT. 1 szt
- SZYNKA KONSERWOWA 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
- OGÓREK KONSERWOWY 50 g
- POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
- SAŁATA MIX 5 g
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów)
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PULPET DROBIOWO-WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM 100/100g (kurczak, łopatka wp. jajka, mąka pszenna, bułka tarta, włoszczyzna) 120 g (GLUTEN, JAJA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m
|