Jadłospis - 16.01.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- PŁAT SZYNKOWY 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
- SZCZYPIOREK 1 Por
- PAPRYKA ŚWIEŻA 50 g
- JABŁKO 1 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA ZACIERKA NA WYWARZE JARZYNOWYM (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka, zielona pietruszka)
400 ml (GLUTEN, JAJA, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna, masło) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 15.01.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI (mleko 2%, płatki ryżowe) 300 ml ( MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SER ŻÓŁTY 80 g (MLEKO)
- SZYNKA CODZIENNA* 30 g ( GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- POMIDOR 100 g
- SAŁATA MIX 10 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g (SOJA)
- SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
- FASOLKA SZPARAGOWA GOTOWANA 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 14.01.2025 r.
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PULPET DROBIOWO-WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM 100/100g (kurczak, łopatka wp. jajka, mąka pszenna, bułka tarta, włoszczyzna)
100 g (GLUTEN, JAJA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
 |
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- FILET KRÓLEWSKI Z INDYKA 80 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
- PAPRYKA ŚWIEŻA 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- KIEŁKI 2 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 13.01.2025 r.
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY KROJONY W KOSTKĘ (łopatka wp., marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna)
250 g ( GLUTEN, SELER)
- MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
- BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g ( GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
 |
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA HETMAŃSKA 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- POMIDOR 50 g
- OGÓREK KISZONY TALARKI 30 g (GORCZYCA)
- KIEŁKI 2 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
- SEREK WIEJSKI 1 szt (MLEKO)
|
Jadłospis - 10.01.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jaja, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
- PAPRYKA ŚWIEŻA 30 g
- SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 20 g
- POMARAŃCZA 1/2szt. 1 Por
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko)
400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KOTLET RYBNY (filet rybny, jajka, siemie lniane, koperek, por) 100 g ( GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ B/CUKRU (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka)
120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 09.01.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
- POMIDOR 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NITKA (marchew, seler, pietruszka, makaron nitka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 08.01.2025 r.
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MARCHWIOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
- SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
- SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
 |
Kolacja (Dieta podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK (ser biały, jogurt naturalny) 60 g (MLEKO)
- POLĘDWICA MIODOWA 50 g ( SOJA)
- LIŚĆ SAŁATY 0,06 szt
- OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 07.01.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- ZIELONA PIETRUSZKA 1 Por
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN, SOJA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z OGÓRKA KISZONEGO Z MUSZTARDĄ (ogórek kiszony, cebula, musztarda) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 03.01.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SER BIAŁY KRAJANKA 80 g ( MLEKO)
- OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g (GORCZYCA)
- SAŁATA MIX 5 g
- SZPINAK BABY 5 g
- DŻEM OWOCOWY 1 szt
- JABŁKO 1 szt
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 02.01.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA BARTNIKA 80 g
- DŻEM OWOCOWY 1 szt
- KIEŁKI 2 g
- SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 5 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta podstawowa):
- ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (buraki, marchew, pietruszka, seler, makaron, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- GNOCCHI 200 g (GLUTEN, JAJA, SOJA, MLEKO, GORCZYCA)
- SOS PIECZARKOWY (pieczarki, cebula, maka pszenna, śmietana) 200 g ( GLUTEN, MLEKO)
- SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (kapusta pekińska, ogórek kiszony, marchew, jabłko, cebula, olej, cukier) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|