ZASADY ODWIEDZIN - Szpital Głowno Grupa Zdrowie
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)
  • Dodatkowe opcje
    • Przejdź do terści:
      Alt
      1
      Mapa witryny:
      Alt
      2
      Wersja tekstowa:
      Alt
      3
      Kontrast:
      Alt
      4
      * Na Maku zamiast klawisza Alt używaj Ctrl+Option(⌥)

Dobry Posiłek - Jadłospis Czerwiec 2025 r.

Jadłospis - 27.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 20 g
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, marchewka, seler, pietruszka, ryż, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA )
  • MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ B/CUKRU (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 26.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA MIODOWA (z indyka i kurczaka grubo rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej) 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 50 g (MLEKO)
  • SAŁATA Z POMIDOREM (pomidor, sałata, natka pietruszki) 100 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NITKA (marchew, seler, pietruszka, makaron nitka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna,
    śmietana) 400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 25.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY (wieprzowy wędzony, parzony) 80 g (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
  • MARMOLADA 100 g
  • ROSZPONKA 4 g
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MARCHWIOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
  • SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 24.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY 100 g ( MLEKO)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 60 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • KREM ORZECHOWO-KAKAOWY 20G 1 szt (MLEKO)
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • PIECZONY KOTLET DROBIOWY (mięso drobiowe mielone, jajka kl.M, przyprawy) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 23.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA (wp. parzony, wędzony, w osłonce niejadalnej) 50 g ( GLUTEN, SOJA)
  • JAJKO GOTOWANE klasy M 1 szt ( JAJA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ
  • PIETRUSZKĄ 100 g
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • MUS JABŁKOWO TRUSKAWKOWY (jabłka, truskawki) 200 g
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • SOS WANILIOWY (maślanka, cukier waniliowy) 150 ml (MLEKO)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 20.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
  • SAŁATA MIX ZE SŁONECZNIKIEM (mix sałat, słonecznik) 15 g
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 100 g
  • JABŁKO 1 szt

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE PO GRECKU (marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, skrobia) 120 g (SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 18.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA W SIATCE (wp. parzona, wędzona, w siatce niejadalnej) 80 g ( GLUTEN, SOJA)
  • SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 100 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g ( SOJA)
  • SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g ( GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 17.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały półtłusty, jogurt naturalny 2%, zielona pietruszka) 100 g (MLEKO)
  • SZYNKA Z PIERSIĄ INDYCZĄ (z indyka i kurczaka grub rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej)
    50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 80 g
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS KOPERKOWY (wywar warzywny, mąka pszenna, koperek) 100 ml ( GLUTEN, SELER)
  • MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ GOTOWANY Z WODY (brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 16.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • POLĘDWICA SOPOCKA (wędzonka wp., wędzona, parzona) 100 g ( GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER)
  • POMIDOR 60 g
  • SAŁATA MIX 10 g
  • KIEŁKI 2 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI ( ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy)
    200 g (GLUTEN, SOJA)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 13.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 100 g
  • JABŁKO 1 szt
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
  • SAŁATA MIX ZE SŁONECZNIKIEM (mix sałat, słonecznik, olej) 15 g

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka)
    120 g (GORCZYCA)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 12.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA RZEŹNIKA (wp. parzony, wędzony, w osłonce niejadalnej) 30 g ( GLUTEN, SOJA)
  • POLĘDWICA MIODOWA (z indyka i kurczaka grubo rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej)
    60 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 80 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 10 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):

  • ZUPA PEJZANKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, kapusta biała, marchew, seler, pietruszka, kon. pomidorowy,
    mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZYNKA DUSZONA W SOSIE (szynka wp., marchew, mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN, SOJA)
  • RYŻ PARABOLICZNY 200 g
  • SURÓWKA Z MARCHEWKI b/c drobnotarta (marchew, olej, sok z cytryny) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 11.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA HETMAŃSKA (wp, grubo rozdrobniony, formowany, parzony, niewędzony, w osłonce niejadalnej)
    50 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 50 g (MLEKO)
  • CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 80 g
  • LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (marchew, seler, pietruszka, makaron, koncentrat pomidorowy,
    mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS POTRAWKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 10.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI (mleko 2%, płatki ryżowe) 300 ml ( MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA PROSCIUTTO COTTO (szynka wieprzowa gotowana) 80 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • DŻEM OWOCOWY 1 szt
  • SAŁATA LODOWA 15 g
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta podstawowa):

  • ZUPA PIECZARKOWA Z MAKARONEM (pieczarki, marchew, seler, pietruszka, makaron, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • BIGOS Z dwóch kapust (kapusta biała, kapusta kiszona, kiełbasa, łopatka wp., cebula, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna)
    400 g (GLUTEN, SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 09.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANE (mleko 2%, płatki owsiane)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SALAMI (kiełbasa wp-woł., drobno rozdrobniona, dojrzewająca, wędzxona, parzona) 80 g (SOJA, SELER, GORCZYCA)
  • POMIDOR 80 g
  • SAŁATA MIX 15 g
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 150 g (GLUTEN, SOJA)
  • MAKARON ŚWIDERKI 200 g ( GLUTEN)
  • MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 06.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA MLECZNA Z RYŻEM (mleko 2%, ryż) 300 ml (MLEKO)
  • ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
  • SAŁATA LODOWA Z RUKOLĄ (sałata lodowa, rukola) 30 g
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • HERBATA 1SZT.
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
  • FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
  • MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 m

 

Jadłospis - 05.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • PŁAT SZYNKOWY (wieprzowy wędzony, parzony) 50 g (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
  • SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
  • DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 80 g
  • JABŁKO 1 szt
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA ZACIERKA NA WYWARZE JARZYNOWYM (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka, zielona pietruszka) 400 ml (GLUTEN, JAJA, SELER)
  • KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
  • SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 04.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI (mleko 2%, płatki ryżowe) 300 ml ( MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • JAJKO GOTOWANE klasy M 2 szt ( JAJA)
  • SZCZYPIOREK 1 Por
  • POMIDOR 60 g
  • SAŁATA MIX 15 g
  • HERBATA 1 szt
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g ( SOJA)
  • SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
  • KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN) MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
  • KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml

 

Jadłospis - 03.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SZYNKA KONSERWOWA (wieprzowa, parzony, w osłonce niejadalnej) 100 g (SOJA, SELER, GORCZYCA )
  • OGÓREK KISZONY TALARKI 80 g (GORCZYCA)
  • SAŁATA MIX 10 g
  • GRUSZKA 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
    400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER )
  • PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
  • SOS ZIOŁOWY (wywar warzywny, zioła, mąka pszenna) 100 ml ( GLUTEN, SELER)
  • MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
  • BUKIET WARZYW (marchew, fasolka, brokuł) 120 g
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

 

Jadłospis - 02.06.2025 r.

Śniadanie (Dieta podstawowa):

  • ZUPA MLECZNA Z KASZĄ KUKURYDZIANĄ (mleko 2%, kasza kukurydziana)I 300 ml (MLEKO)
  • CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
  • MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
  • SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 80 g (MLEKO)
  • SAŁATA MIX Z RUKOLĄ I ROSZPONKĄ 15 g
  • OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 60 g
  • POMARAŃCZA 1 szt
  • HERBATA 1SZT
  • CUKIER 10 g

Obiad (Dieta lekkostrawna):

  • ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI ( ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
  • SER BIAŁY DO MAKARONU (ser biały półtłusty) 100 g (MLEKO)
  • MAKARON PENNE 200 g ( GLUTEN)
  • SOS TRUSKAWKOWY (truskawki, maślanka) 100 ml (MLEKO)
  • JABŁKO PARZONE 1 szt
  • KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml

Pliki do pobrania

JADŁOSPIS 02.06.2025 - 15.06.2025
Plik: Jadlospis_02.06.2025_-_15.06.2025.pdf
Rozmiar pliku: 448,44 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 16.06.2025 - 29.06.2025
Plik: Jadlospis_16.06_-_29.06.2025.pdf
Rozmiar pliku: 449,11 KB
Pobierz
JADŁOSPIS 30.06.2025
Plik: Jadlospis_30.06.2025.pdf
Rozmiar pliku: 291,66 KB
Pobierz