Jadłospis - 26.06.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA MIODOWA (z indyka i kurczaka grubo rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej) 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- SER ŻÓŁTY (podpuszczkowy ser dojrzewający, typ holenderski tłusty) 50 g (MLEKO)
- SAŁATA Z POMIDOREM (pomidor, sałata, natka pietruszki) 100 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM NITKA (marchew, seler, pietruszka, makaron nitka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna,
śmietana) 400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER)
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BROKUŁ Z MARCHEWKĄ BABY (brokuł, marchewka baby) 120 g
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 25.06.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- PŁAT SZYNKOWY (wieprzowy wędzony, parzony) 80 g (GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER, GORCZYCA)
- MARMOLADA 100 g
- ROSZPONKA 4 g
- JABŁKO PARZONE 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA MARCHWIOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
400 ml ( GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
- SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
- SZPINAK GOTOWANY (szpinak, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 24.06.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY 100 g ( MLEKO)
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 60 g
- SAŁATA MIX 10 g
- KREM ORZECHOWO-KAKAOWY 20G 1 szt (MLEKO)
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- PIECZONY KOTLET DROBIOWY (mięso drobiowe mielone, jajka kl.M, przyprawy) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- MARCHEW GOTOWANA (marchew, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 23.06.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA RZEŹNIKA (wp. parzony, wędzony, w osłonce niejadalnej) 50 g ( GLUTEN, SOJA)
- JAJKO GOTOWANE klasy M 1 szt ( JAJA)
- SAŁATA MIX 10 g
- RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ
- PIETRUSZKĄ 100 g
- HERBATA 1SZT
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- MUS JABŁKOWO TRUSKAWKOWY (jabłka, truskawki) 200 g
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- SOS WANILIOWY (maślanka, cukier waniliowy) 150 ml (MLEKO)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 20.06.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
- SAŁATA MIX ZE SŁONECZNIKIEM (mix sałat, słonecznik) 15 g
- DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 100 g
- JABŁKO 1 szt
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- WARZYWA GOTOWANE PO GRECKU (marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy, skrobia) 120 g (SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 18.06.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI (mleko 2%, płatki owsiane) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA W SIATCE (wp. parzona, wędzona, w siatce niejadalnej) 80 g ( GLUTEN, SOJA)
- SER TWAROGOWY TOPIONY DELISER 17G 1 Por (MLEKO)
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- CIECIERZYCA Z SŁONECZNIKIEM (ciecierzyca, słonecznik, zielona pietruszka) 100 g
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, szpinak, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., szynka wp., przyprawy, olej) 100 g ( SOJA)
- SOS POMIDOROWY (koncentrat pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- BURACZKI GOTOWANE (buraki, mąka pszenna, masło roślinne) 120 g ( GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 17.06.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA BUDYNIOWA (mleko 2%, budyń waniliowy) 300 ml ( GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ (ser biały półtłusty, jogurt naturalny 2%, zielona pietruszka) 100 g (MLEKO)
- SZYNKA Z PIERSIĄ INDYCZĄ (z indyka i kurczaka grub rozdrobniona, parzona, w osłonce niejadalnej)
50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- OGÓREK ZIELONY TALARKI OBRANY 80 g
- LIŚĆ SAŁATY MASŁOWEJ 0,06 szt
- HERBATA 1SZT
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- PIECZEŃ WIEPRZOWA (łopatka b/k, jajka kl.M, bułka tarta, przyprawy, olej) 100 g (GLUTEN, JAJA)
- SOS KOPERKOWY (wywar warzywny, mąka pszenna, koperek) 100 ml ( GLUTEN, SELER)
- MŁODE ZIEMNIAKI Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- BROKUŁ GOTOWANY Z WODY (brokuł) 120 g
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 16.06.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA SOPOCKA (wędzonka wp., wędzona, parzona) 100 g ( GLUTEN, SOJA, MLEKO, SELER)
- POMIDOR 60 g
- SAŁATA MIX 10 g
- KIEŁKI 2 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
 |
Obiad (Dieta lekkostrawna):
- ZUPA KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI ( ziemniaki, włoszczyzma, koperek, mąka, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- GULASZ WIEPRZOWY (MIĘSO W KOSTKĘ) (łopatka wp. szynka wp., olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy)
200 g (GLUTEN, SOJA)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g ( GLUTEN)
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 13.06.2025 r.
 |
Śniadanie (Dieta podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I GRAHAM 100 g (GLUTEN)
- MASŁO EKSTRA 82% TŁUSZCZU 10g=1szt. 1 szt (MLEKO)
- DWA RODZAJE RZODKIEWKI (rzodkiewka, rzodkiew biała) 100 g
- JABŁKO 1 szt
- JAJKA 2SZT. ZE SZCZYPIORKIEM (jajka klasy M, szczypiorek) 2 szt ( JAJA)
- SAŁATA MIX ZE SŁONECZNIKIEM (mix sałat, słonecznik, olej) 15 g
|
 |
Obiad (Dieta z ogr. łatwo przysw. węg.):
- ZUPA KRUPNIK Z KASZY JĘCZMIENNEJ (marchew, seler, pietruszka, kasza jęczmienna) 400 ml (GLUTEN, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (tilapia filet, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI GOTOWANE Z WODY Z KOPERKIEM 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka)
120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|