Jadłospis - 22.08.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- CHLEB RAZOWY 100 g ( GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- POLĘDWICA DROBIOWA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SZYNKA FAMILIJNA* 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- POMIDOR 50 g
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- HERBATA 1SZT.
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA POMIDOROWA Z ZACIERKĄ (marchew, seler, pietruszka, makaron zacierka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana)
400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO, SELER )
- KURCZAK GOTOWANY (ćwiartka kurczaka) 150 g
- SOS JARZYNOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 100 ml (GLUTEN, SELER)
- RYŻ WIELOZIARNSTY (ryż brazowy, ryż paraboliczny 200 g
- SURÓWKA Z RZODKIEWKI BIAŁEJ (rzodkiew biała, marchew, jogurt naturalny, cukier) 120 g (MLEKO)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 21.08.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z MAKARONEM (mleko 2%, makaron) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- PŁAT SZYNKOWY 50 g ( SOJA, SELER, GORCZYCA)
- MARMOLADA 100 g
- ROSZPONKA 2 g
- JABŁKO PARZONE 1 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA ZALEWAJKA Z ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, barszcz biały, chrzan, mąka pszenna, mleko) 400 ml ( GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka wp., przyprawy, olej) 100 g
- SOS PIETRUSZKOWY (marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, zielona pietruszka) 100 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- KASZA PĘCZAK 200 g ( GLUTEN)
- SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ Z OGÓRKIEM KISZONYM (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, olej) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 20.08.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SER BIAŁY 100 g (MLEKO)
- MIÓD 1 szt
- SAŁATA MIX 5 g
- ZIELONA PIETRUSZKA 1 Por
- JABŁKO PARZONE 1 szt
- HERBATA 1SZT
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA KALAFIOROWO-BROKUŁOWA Z RYŻEM (brokuł, kalafior, ryż, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko)
400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- ŁOPATKA DUSZONA W SOSIE (łopatka wp., mąka pszenna) 100 g ( GLUTEN)
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA WIELOWARZYWNA (kapusta biała, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, olej, musztarda) 120 g ( SELER, GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
Jadłospis - 19.08.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ (mleko 2%, kasza manna)I 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g (GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA STAROPOLSKA* 50 g (SOJA)
- JAJKO GOTOWANE 1 szt ( JAJA)
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- SZCZYPIOREK 1 Por
- RZODKIEW BIAŁA Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 50 g
- HERBATA 1SZT.
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA ZIEMNIACZANA (ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy) 200 g (GLUTEN)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY (marchewka, seler, pietruszka, mąka pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 ml
|
Jadłospis - 16.08.2024 r.
|
Sniadanie Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA MLECZNA Z PŁATKA JĘCZMIENNYMI (mleko 2%, płatki jęczmienne) 300 ml (GLUTEN, MLEKO)
- ANGIELKA 100 g (GLUTEN, JAJA, MLEKO) MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- TWAROŻEK Z ZIOŁAMI (ser biały, jogurt naturalny, zioła) 100 g (MLEKO)
- RUKOLA 2 g
- SAŁATA MIX 5 g
- JABŁKO PARZONE 1 szt
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew, seler, pietruszka, ryż, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana) 400 ml (GLUTEN, MLEKO, SELER)
- FILET Z RYBY PANIEROWANY PIECZONY (filet rybny, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej) 120 g (GLUTEN, JAJA, RYBA)
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z WODY 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ DROBNO SIEKANA (kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, olej, zielona, pietruszka) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT OWOCOWY (mieszanka owoców) 250 m
|
Jadłospis - 14.08.2024 r.
|
Obiad Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA SZPINAKOWA Z ZIEMNIAKAMI
(ziemniaki, szpinak, marchew,
pietruszka, seler, mąka pszenna,
mleko) 400 ml (GLUTEN, MLEKO,
SELER)
- SZARPANA WIEPRZOWINA (łopatka
wp., przyprawy, olej) 100 g
- SOS POMIDOROWY (koncentrat
pomidorowy, mąka pszenna) 100 ml
(GLUTEN, MLEKO)
- RYŻ PARABOLICZNY 200 g
- BURACZKI GOTOWANE (buraki,
mąka pszenna, masło roślinne) 120 g
(GLUTEN)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
|
Kolacja (Głowno_Podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g
(GLUTEN)
MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SEREK WIEJSKI GRANULOWANY
150 g (MLEKO)
- SZYNKA DELIKATESOWA 80 g
(SOJA, SELER, GORCZYCA )
- OGÓREK KISZONY TALARKI 50 g
(GORCZYCA)
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
Jadłospis - 13.08.2024 r.
|
Obiad (Głowno_Dieta z ogr. łatwo przys. węglowodanów):
- ZUPA GRYSIKOWA (marchew, seler,
pietruszka, kasza manna, zielona
pietruszka) 400 ml (GLUTEN,
SELER)
- FILET Z PIERSI KURCZAKA W
SOSIE (pierś z kurczaka, marchew,
seler, pietruszka, mąka pszenna) 100
g (GLUTEN)
- ZIEMNIAKI MŁODE GOTOWANE Z
WODY 200 g
- SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ
DROBNO TARTA (kapusta biała,
marchew, jabłko, cebula, musztarda,
olej) 120 g (GORCZYCA)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|
|
Kolacja (Głowno_Podstawowa):
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g
(GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA GOTOWANA* 50 g
- SER ŻÓŁTY 50 g (MLEKO)
- LIŚĆ SAŁATY 0.06 szt
- DWA RODZAJE RZODKIEWKI
(rzodkiewka, rzodkiew biała) 50 g
|
Jadłospis - 12.08.2024 r.
|
Śniadanie (Głowno_Podstawowa):
- ZUPA MLECZNA Z KASZĄ MANNĄ
(mleko 2%, kasza manna)I 300 ml
(GLUTEN, MLEKO)
- CHLEB BIAŁY I RAZOWY 100 g
(GLUTEN)
- MASŁO 10g 1 szt (MLEKO)
- SZYNKA KONSERWOWA 50 g
(SOJA, SELER, GORCZYCA )
- SER ŻÓŁTY 30 g (MLEKO)
- POMIDOR 50 g
- SAŁATA MIX 5 g
- HERBATA 1SZT.
- CUKIER 10 g
|
|
Obiad (Głowno_Lekkostrawna):
- ZUPA KALAFIOROWA Z
ZIEMNIAKAMI (ziemniaki, kalafior,
marchew, seler, pietruszka, mąka
pszenna, mleko) 400 ml (GLUTEN,
MLEKO, SELER)
- GULASZ WIEPRZOWY - MIĘSO W
KOSTKĘ (łopatka wieprzowa, olej
rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy)
200 g (GLUTEN)
- KASZA JĘCZMIENNA 200 g
(GLUTEN)
- WARZYWA GOTOWANE Z WODY
(marchewka, seler, pietruszka, mąka
pszenna) 120 g (GLUTEN, SELER)
- KOMPOT Z JABŁEK (jabłka) 250 ml
|